Καλεσμένος στον Ant1, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, κλήθηκε να σχολιάσει όσους προγραμματίζουν πρωτοβουλίες, για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλο. Ο κύριος Μπαλάσκας, που τις προάλλες μας απασχόλησε με τη σιγουριά και τις εγγυήσεις του ότι δεν πρόκειται να αποφύγει τη σύλληψη ο Παππάς, κατηγορούμενος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αυτή τη φορά εξέφρασε το άγχος του για τον κίνδυνο να κολλήσουν κορωνοϊό οι αστυνομικοί που θα εμπλακούν με τους «ανεγκέφαλους» που θα τιμήσουν τη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

 Ο συνδικαλιστής έκανε λόγο για μπαχαλάκηδες που τρίβουν τα χέρια τους με βενζίνη για να κάψουν την Αθήνα, για ανοησία που οδηγεί σε νεκροταφεία, για επικινδυνότητα «ανεγκέφαλων» που νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί και δεν καταλαβαίνουν όσα καταλαβαίνει ο κύριος Μπαλάσκας. Ότι θα πρέπει δηλαδή να νοιαστούμε όλοι για την υγεία των 5.000 αστυνομικών που θα βγουν και πάλι στους δρόμους, όπως και την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Εμένα με φοβίζει ότι ακούω ότι 5.000 συνάδελφοί μου θα είναι στο δρόμο. Δεν ξέρω την επικινδυνότητα μερικών ανεγκέφαλων αν κατέβουν κάτω. Πόσοι ανεγκέφαλοι θα κατέβουν; Οι μπαχαλάκηδες είναι έτοιμοι και τρίβουν με την βενζίνη τα χέρια τους για να κάψουν την Αθήνα. Οι άλλοι οι ανεγκέφαλοι, οι οποίοι νομίζουν ότι κάνουν μια προοδευτική αντίσταση θα κατέβουν κάτω στην Αθήνα για να κολλήσουν μεταξύ τους και να κολλήσουν και τους αστυνομικούς. Είναι ιδιαίτερες οι εποχές. Δεν το καταλαβαίνουν. Δεν το αντιλαμβάνονται. Εμείς το αντιλαμβανόμαστε. Ήδη κλαίμε τρεις συναδέλφους μας. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να φτάσουμε πάλι τους 1.000 άρρωστους αστυνομικούς και να τους ξεπεράσουμε».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση της ημέρας, από την κυβερνητική πλευρά, σήμερα θα υπάρξουν νεότερα για το ποιες κινήσεις θα γίνουν. Ως τώρα είναι γνωστό πως περίπου 5.000 αστυνομικοί, με διάφορα μέσα, θα φρουρούν την πόλη, ώστε να διασφαλίσουν τη μη πραγματοποίηση οποιασδήποτε συγκέντρωσης.