Η πανδημία, από ό,τι φαίνεται, φέρνει μαζί της και ένα μεγάλο κύμα κοινωνικού ρατσισμού. Άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού, φοβούνται περισσότερο την αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στο τεστ τους, παρά τον ίδιο τον ιό. Από ό,τι φαίνεται, όμως, και οι εργαζόμενοι στις ΜΕΘ βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό. Για αυτόν ακριβώς μίλησε μια νοσηλεύτρια στο «Σωτηρία», η Βάλια, περιγράφοντας πως εν τέλει δεν κατάφερε να νοικιάσει διαμέρισμα, όταν οι ιδιοκτήτες του έμαθαν πως εργάζεται σε ΜΕΘ.

Στην ανάρτησή της, η νοσηλεύτρια αναφέρει πως εργάζεται εδώ και 9 μήνες σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Κάνει λόγο για βλέμματα αγωνίας, καχυποψίας και φόβου από φίλους και γνωστούς. Αναφέρει επίσης πως το γεγονός ότι δουλεύει σε ΜΕΘ στάθηκε εμπόδιο στο να νοικιάσει διαμέρισμα, μιας και οι ιδιοκτήτες φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσει.

Αναλυτικά, έγραψε στην ανάρτησή της:

«Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε. Γνωστοί και φίλοι, μου έλεγαν πως μπορώ και δουλεύω σε αυτές τις συνθήκες και με ρωτούσαν αν φοβάμαι. Φοβάμαι έλεγα αλλά προσέχω. 

 Καθώς οι μέρες περνούσαν έβλεπα τα βλέμματα τους πάνω μου με αγωνία, καχυποψία και φόβο. Όσοι ήξεραν πού δουλεύω έκαναν ένα βήμα πίσω. Δε τους κατηγόρησα ποτέ, τους κατανοούσα. 

 Πριν λίγο καιρό έψαχνα να βρω σπίτι, βρήκα, το έκλεισα, έδωσα εγγύηση και μια μέρα μετά με πήρε ο ιδιοκτήτης να μου το ακυρώσει γιατι έμαθε η πολυκατοικία ότι δουλεύω σε ΜΕΘ και φοβήθηκαν ότι θα τους κολλήσω. Ξαφνιάστηκα. Στεναχωρήθηκα. Έκλαψα. Έκλεισα το τηλέφωνο και με δάκρυα στα μάτια έφυγα για την δουλειά. Ένιωθα οργή και θυμό.

Οι συνάδελφοι μου και εγώ έχουμε υποστεί αρκετές φορές κοινωνικό ρατσισμό αυτούς τους μήνες και ας προσέχουμε και ας έχει γεμίσει η μούρη μας σπυριά και σημάδια από τις μάσκες. 

Είμαι η Βάλια, λοιπόν και είμαι πάλι αρνητική».

Μετράω 9 μήνες που εργάζομαι σε νοσοκομείο αναφοράς. Αρχικά ήταν όλα άγνωστα για όλους μας και ο φόβος επικρατούσε….

Δημοσιεύτηκε από Valia Vl στις Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020