Όσο η Θεσσαλονίκη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα, αποφάσισε να πάρει κάποια μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν τη δημιουργία μαζικών τάφων για τα θύματα του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε ήδη από τον Μάρτιο ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για δημιουργία ειδικού χώρου στα κοιμητήρια για τα θύματα του κορωνοϊού.

«Χάρη σε αυτό δεν ζούμε σκηνές από την κόλαση του Δάντη», τόνισε και συμπλήρωσε πως «μέσα σε δυο ημέρες, είχαμε 18 νεκρούς από κορωνοϊό». «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνονται αυτές οι τελετές. Η παγωμάρα, η ψύχρα στην ψυχή…», σημείωσε.

Στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στην περιοχή της Θέρμης γίνονται καθημερινά εργασίες ανοίγματος νέων τάφων από συνεργεία του δήμου. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 70 ταφές στα κοιμητήρια του Ευόσμου τα οποία βρίσκονται στην άλλη πλευρά της πόλης όπου 130 επιπλέον τάφοι είναι διαθέσιμοι για τα θύματα του ιού.