Να σχολιάσει τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα κλήθηκε να σχολιάσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μιας και άνοιξαν μια μεγάλη συζήτηση στο πλαίσιο της πανδημίας και της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της.

Ο βουλευτής, ως συνήθως, ακολούθησε μια διαφορετική, συνωμοσιολογική συλλογιστική θα έλεγε κανείς, που θα μπορούσε και να μην είχε ειπωθεί καν αν μας ρωτάς. «Ένα λάθος έγινε», είπε ξεκινώντας, καταλήγοντας να ρίχνει τις ευθύνες στους πολίτες που σταμάτησαν τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του και φωτογραφήθηκαν μαζί τους. Τους κατηγόρησε μάλιστα για ρουφιανιά λέγοντας πως τέτοιες φωτογραφίες δε θα πρέπει να δημοσιεύονται. Με λίγα λόγια, είναι εξαιρετικά καχύποπτος ο βουλευτής σχετικά με τις προθέσεις των ανθρώπων που τις διέρρευσαν.

https://t.co/QMSvJFkrmU

Μια μεγάλη πλεκτάνη:

«Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν βίντεο από τέτοιες συναντήσεις», ανέφερε, κάνοντας λόγο για την ανθρώπινη και ανοιχτή φύση» του πρωθυπουργού και της συζύγου του, που από «καλή πρόθεση και προαίρεση» αγκαλιάστηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους πολίτες.

«Ένα λάθος έγινε. Δεν επιτρέπεται να βγαίνουν βίντεο από τέτοιες συναντήσεις και ας αναρωτηθούν όλοι γιατί δύο ώρες μετά τη συνάντηση, το βίντεο ήταν στο Documento.

Εγώ τους θεωρώ κακόβουλους τους κυρίους που σταμάτησαν τον πρωθυπουργό με τη σύζυγό του. Θεωρώ τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του ανθρώπινους και ανοιχτούς και δεν θέλω να τους καταλογίσω αφέλεια, αλλά καλή πρόθεση και προαίρεση. Οι άλλοι, κάνανε ό,τι κάνανε και δύο ώρες μετά το πουλήσανε στον Βαξεβάνη.

Ευχαριστώ πολύ, ωραίοι τύποι…»

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τα «παιδιά από το Μενίδι», όπως τα χαρακτήρισε ο Νίκος Ρωμανός, για μια τεράστια, καλοστημένη παγίδα. Τα περί lockdown, ατομικής ευθύνης, μετακινήσεων και συναθροίσεων δεν είχαν καμία σημασία για τον βουλευτή.