Ο Λαγός, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Λαγός, κατέθεσε αγωγή 100.000 προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μέσω του δικηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, αναφέρει σε ανακοίνωση τους λόγους:

“Εξαιτίας του ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσέβαλλε, μεταξύ άλλων, το τεκμήριο της αθωότητάς του, την προσωπικότητά του, το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του και με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο στο οποίο θα εκδικαστεί η έφεσή του”.

“Προκαλεί, δε, ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι μια πρώην δικαστικός προέβη σε αυτές τις εξωφρενικές δηλώσεις αλλά και στον σχολιασμό δικαστικής απόφασης, πράγμα που είναι ανεπίτρεπτο και παράνομο”.

Να θυμίσουμε κάπου εδώ πως όσο o Ι.Λαγός έχει το θράσος να καταθέτει αγωγές, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, παρά τη σε βάρος του καταδίκη, αφού ακόμα δεν έχει προχωρήσει η άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Η ποινή του συνεχίζει να είναι 13 έτη και 8 μήνες για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή ζητά αποζημίωση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για «προσβολή» του τεκμηρίου της αθωότητάς του.