Στην Κολομβία σχεδόν 40 παιδιά τη μέρα πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Μια διαμαρτυρία γέμισε την κεντρική πλατεία της Μποκοτά με λούτρινα αρκουδάκια.

Στην Κολομβία σχεδόν 40 παιδιά τη μέρα πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

Μια διαμαρτυρία γέμισε την κεντρική πλατεία της Μποκοτά με λούτρινα αρκουδάκια.


Στην Κολομβία, σχεδόν 40 παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης καθημερινά. Σήμερα, στην κεντρική πλατεία της Μποκοτά, χίλια λούτρινα αρκουδάκια έκαναν τη δική τους «διαμαρτυρία» για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Τα αρκουδάκια τοποθετήθηκαν κοντά σε ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το σλόγκαν «Πρέπει να καταγγείλεις τους δράστες», μεταξύ άλλων. Η πρωτοβουλία για αυτή την διαμαρτυρία ανήκει στη διεθνή οργάνωση «Παιδικά Χωριά SOS”, σύμφωνα με την οποία οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά ανηλίκων αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, πολλοί ζήτησαν επιβολή αποτελεσματικών κυρώσεων σε βάρος των δραστών της σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Κολομβία, εγκρίθηκε πλαίσιο που ορίζει την ισόβια κάθειρξη ως ποινή για τους βιαστές και τους δολοφόνους παιδιών και ανηλίκων έως 14 ετών. Ωστόσο, μόλις το 7% των συλληφθέντων καταδικάζονται στο τέλος, σύμφωνα με τη ΜΚΟ. Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο Προστασίας των Παιδιών της Κολομβίας, 37 ανήλικοι πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο, στην Κολομβία.

Η ΜΚΟ με παρουσία σε 136 χώρες καταγγέλλει επίσης και την επανάληψη της κακοποίησης, που διαπράττεται στο 80% των περιπτώσεων στο οικογενειακό περιβάλλον και που καταλήγει σε απομάκρυνση των παιδιών από τους γονείς τους. «Πρέπει να απομακρύνεται ο ενήλικας θύτης παρά το παιδί», υποστήριξε η Άντζελα Ροζάλες, διευθύντρια των Παιδικών Χωριών SOS στην Κολομβία, με δελτίο τύπου.

Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου, η ιατροδικαστική υπηρεσία της Κολομβίας ανέφερε 12.874 περιστατικά ανηλίκων που φέρεται να έπεσαν θύματα τέτοιου είδους επιθέσεων. Η κυβέρνηση επέβαλε καραντίνα από τις 25 Μαρτίου έως τα τέλη Αυγούστου ενάντια στη διασπορά της πανδημίας, μια περίοδο κατά την οποία οι αρχές έκαναν λόγο για σημαντική αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

 

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα