Η φωτογραφία ενός γιατρού που αγκαλιάζει έναν ηλικιωμένο ασθενή έγινε viral. Μπορεί στη θέα της να χαμογελάσαμε ασυναίσθητα, με εκείνον τον τρόπο που χαμογελάμε όταν κάτι απρόσμενα όμορφο περνάει μπροστά από τα μάτια μας, αλλά η ιστορία πίσω από αυτή μας έκανε να δακρύσουμε. Η ιστορία, λοιπόν, πίσω από τη φωτογραφία είναι εκείνη ενός ασθενή που κλαίει γιατί θα ήθελε να είναι δίπλα στη γυναίκα του και ενός γιατρού που τον αγκάλιασε για να τον παρηγορήσει.

Ο Τζόσεφ Βαρόν είναι επικεφαλής στο United Memorial Medical Center. Την 252η συνεχόμενη ημέρα εργασίας του, είδε έναν ασθενή ταραγμένο. Έτσι, τον πήρε στην αγκαλιά του για να τον ηρεμήσει και ο φωτογράφος του Getty, Γλκόου Νακαμούρα, απαθανατίζει τη στιγμή. Και η στιγμή κάνει τον γύρο του ίντερνετ και γίνεται viral.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Go Nakamura (@gonakamu)

Μιλώντας στο CNN ο Βαρόν περιέγραψε πως έμπαινε στη ΜΕΘ για κορωνοϊό όταν είδε ότι ο ηλικιωμένος ασθενής «είχε σηκωθεί από το κρεβάτι του και προσπαθούσε να βγει έξω. Και έκλαιγε. Τον ρώτησα γιατί έκλαιγε και μου απάντησε “Θέλω να είμαι με τη σύζυγό μου”. Οπότε τον έπιασα και τον κράτησα. Τελικά, ένιωσε καλύτερα και σταμάτησε να κλαίει». Όπως είπε, αυτή δεν είναι η μόνη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

«Είσαι σε ένα νοσοκομείο, όλοι είναι με διαστημικές στολές, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν έξω εκτός από το τηλέφωνο αν είσαι τυχερός. Κι αν είσαι ηλικιωμένος είναι ακόμη πιο δύσκολο γιατί νιώθεις μόνος, απομονωμένος», ανέφερε. Κάποιοι από αυτούς κλαίνε, άλλοι προσπαθούν να φύγουν. «Είχαμε τις προάλλες κάποιον που προσπάθησε να το σκάσει από ένα παράθυρο. Είναι τόσο απομονωμένοι που πραγματικά θέλουν να βγουν έξω, είναι τόσο δύσκολο», δήλωσε.

«Δεν ξέρω γιατί δεν έχω καταρρεύσει. Οι νοσηλεύτριες κλαίνε στα μισά της ημέρας», είπε και πρόσθεσε ότι πολλές φορές κάνουν κινήσεις σαν τη δική του που έγινε viral. Όμως, συχνά οι ασθενείς είναι τόσο πολλοί, που δεν προλαβαίνουν να τους αγκαλιάσουν ή να τους κρατήσουν το χέρι.