Στο Staten Island μια παμπ παραμένει ανοιχτή αν ενδιαφέρεται κανείς. Οι ιδιοκτήτες του αρνούνται να συμμορφωθούν με τους περιορισμούς που επέβαλλε το Department of Health της Νέας Υόρκης. Το Mac’s Public House διαβάζουμε στην εφημερίδα New York Post αυτοανακηρύχθηκε αυτόνομη ζώνη κολλώντας αφίσες για να τονίσει την άρνησή του να συμμορφωθεί στους περιορισμούς και τις διατάξεις του Δημάρχου και του Κυβερνήτη της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, παρόλο που η διασπορά του ιού είναι τεράστια στην συγκεκριμένη νεοϋορκέζικη περιοχή.

Αρνείται να πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν και σε βίντεο που πόσταρε στο YouTube καλεί τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ντε Μπλάζιο να έρθει να τους πάρει την άδεια για πώληση αλκοόλ αυτοπροσώπος. Οι πέντε πελάτες που εμφανίστηκαν για ποτά δεν πλήρωσαν τίποτα αλλά του άφησαν 100€ tip για να συνδράμουν τον αγώνα του και την παράλογη πράξη τους να μην ακολουθήσει τις οδηγίες για κοινωνική αποστασιοποίηση. Σύμφωνα με τους περιορισμούς της πορτοκαλί ζώνης, απαγορεύεται το σέρβις εντός των καταστημάτων εστίασης, ενώ σε εξωτερικούς χώρους οι καθήμενοι περιορίζονται σε τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Αυτόνομη ζώνη στην Αμερική είχε ανακηρυχθεί και η συνοικία του Κάπιτολ Χιλ στο Σιάτλ. Η Ζώνη, που κάλυπτε περίπου έξι οικοδομικά τετράγωνα  ιδρύθηκε στις 8 Ιουνίου του 2020, κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, μετά την εγκατάλειψη του κτιρίου του Ανατολικού Περιοχή του Κάπιτολ Χιλ από την Αστυνομική Υπηρεσία του Σιάτλ. Ο αποχωρήσας Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στους κατοίκους ως «άσχημους Αναρχικούς» και κάλεσε τον κυβερνήτη της Ουάσιγκτον και τον δήμαρχο του Σιάτλ να “ανακτήσει” τη Ζώνη ενώ η Δήμαρχος Τζένη Ντούρκαν στις 11 Ιουνίου χαρακτήρισε τη Ζώνη ως “τέσσερα τετράγωνα του Σιάτλ που μοιάζουν περισσότερο με μια ατμόσφαιρα πάρτι της γειτονιάς. Δεν είναι μια ένοπλη κατάληψη. Δεν είναι στρατιωτική χούντα. Θα διασφαλίσουμε ότι θα το επαναφέρουμε(στην τάξη)αλλά έχουμε πάρτι και τα λοιπά σε αυτό το μέρος του Σιάτλ όλη την ώρα … δεν υπάρχει καμία απειλή τώρα για το κοινό”.