Η δράση “Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη” θέλει να πείσει τα παιδιά και τους γονείς τους να ξεχάσουν κινητά, tablets και notebooks και να γράψουν γράμμα στον πρωταγωνιστή των εορτών. Είναι κάπως ρομαντικό. Το κάνουν εδώ και 29 χρόνια. Πάρε μια ιδέα από τα βίντεο που είχαν ετοιμάσει τα προηγούμενα χρόνια.

Μπορούν και οι εκπαιδευτικοί να ζητήσουν από τους τηλεμαθητές τους να λάβουν μέρος. Μπορείτε να ταχυδρομήσετε δωρεάν τα γράμματα στο ειδικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο ή στο κίτρινο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ. Και μετά; Οι μαθητές που συμμετείχαν, θα λάβουν μία απαντητική κάρτα και ένα συμβολικό δωράκι.

Το 2018 τα ΕΛΤΑ παρέλαβαν περίπου 150.000 γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη και όσα από αυτά είχαν πλήρη στοιχεία αποστολέα, έλαβαν απαντητική κάρτα. Στη φετινή απαντητική κάρτα, το κείμενο (που συνδυάζει την αλήθεια με τη φαντασία) υπογράφει με πολλή αγάπη ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου, ενώ η εικονογράφηση έγινε από την Ανθούλα Λύγκα, γραφίστρια της Δ/νσης Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ, με έμπνευση από τα φετινά εορταστικά γραμματόσημα. «Τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση “Γράψε ένα γράμμα στον ‘Αγιο Βασίλη” επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία» τονίζουν στη σχετική ανακοίνωση τα ΕΛΤΑ.

Ειδικά τα φετινά Χριστούγεννα, που η ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία, για σύνδεση, για ελπίδα και αισιοδοξία είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά, η δράση “Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη” επιβεβαιώνει, περισσότερο από ποτέ, το κοινωνικό έργο που επιτελούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 

Προσοχή: μπορείτε να στείλετε τα γράμματά σας το αργότερο έως τις 20 Δεκεμβρίου.