Βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Τουλάχιστον την τελευταία φορά που τσεκάραμε. Επίσης, είμαστε σε lockdown, με κλειστή εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας. Αλλά πεθαίνει μωρέ ποτέ η διάθεση για φλερτ; Ναι. Όχι μάλλον, για αυτό και μια παρουσιάστρια της ιταλικής τηλεόρασης αποφάσισε να μάθει στις Ιταλίδες να μπαίνουν σε μια πιο sexy διάθεση πατώντας το πόδι τους στο σούπερ μάρκετ, προσπαθώντας να πιάσουν τα δημητριακά με αμύγδαλο από το πάνω ράφι. Τι εννοείς αποκλείεται; Σοβαρά.

Στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής Detto Fatto, η μπαλαρίνα και καθηγήτρια pole dancing Emily Angelillo έδειξς στις γυναίκες πώς να ψωνίζουν με sexy τρόπο. Αν απορείς για την τεχνική, είναι σχετικά απλή. Κουνάς τους γοφούς σου έντονα όσο σπρώχνεις το καρότσι, σηκώνεις το γόνατό σου και προσέχεις να έχει την πλάτη σου στην τέλεια ευθεία όταν τεντώνεσαι για να πιάσεις ένα προϊόν από ψηλά. «Κάνω squat με το ένα γόνατο πιο λυγισμένο από το άλλο», είπε λέει χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: «κρατώντας τα πόδια μου κλειστά ώστε να μην τα απλώνω, για να κάνω την κατάσταση πιο χυδαία». Ναι, προφανώς.

https://t.co/r5SqsLJnXn

Το ότι το στιγμιότυπο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων είναι δεδομένο. Κυρίως γιατί προβλήθηκε την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Εμείς δε θα πούμε τα δεδομένα και αυτονόητα περί σεξισμού, αλλά κυρίως για το πόσο εκτός εποχής είναι όλος ο οδηγός σουπερμαρκετικού σέξινες. Μπήκαμε σε χρονοκάψουλα; Μπορεί; Αλλά γιατί μιλάνε ιταλικά;

Γυναίκες πολιτικοί της Ιταλίας δεν άφησαν το στιγμιότυπο ασχολίαστο. Έκαναν λόγο για ανάξια εικόνα για μια γυναίκα, αλλά και για τα έμφυλα στερεότυπα, που από ό,τι φαίνεται είναι πολύ σκληρά για να πεθάνουν. Η Υπουργός Γεωργίας, Teresa Bellanova αναρωτήθηκε:

«Για πόσο ακόμα θα πρέπει να συνεχίσουμε να μιλάμε για τις γυναίκες με έναν στερεοτυπικό τρόπο, με τακούνια στιλέτο, σεξουαλικές κινήσεις, πάντα τέλειες;».

Η εκπομπή από πλευράς της, έχει ήδη μπει σε διαδικασία απολογίας απέναντι στο κοινό. Η παρουσιάστρια Bianca Guaccero έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη «εκ μέρους όλης της ομάδας», ενώ η Angellilo ζήτησε συγγνώμη από όλες τις γυναίκες που ένιωσαν να προσβάλλονται.