Χθες το απόγευμα, η αστυνομία συνέλαβε μια ομάδα φεμινιστριών, στο Σύνταγμα, όπου προσπαθούσαν να φέρουν εις πέρας μια συμβολική διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα, μέλη φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΑΤ Συντάγματος, κρατώντας πανό διαμαρτυρίας. Ένα από τα συνθήματα έγραφε «Κάθε μήνα και γυναικοκτονία, αυτό κι αν είναι πανδημία». Στο σημείο έφτασαν ΜΑΤ με σκοπό τη σύλληψή τους.

«Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κρατούσαμε όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Όταν ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας πουν το λόγο που μας προσάγουν, δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση. Μας οδηγούν τώρα στο τμήμα με αστυνομικά βαν, ανά τριάδες και τετράδες αφού αρχικά ήθελαν να μας στριμώξουν σε περιπολικά», καταγγέλλει στην Εφ.Συν. η Κατερίνα Γιαννιούλα, μία από τις προσαχθείσες μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημοσίου Τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, ακολούθησαν προσαγωγές μελών αριστερών οργανώσεων που μοίραζαν φυλλάδια για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Μάλιστα, ακολούθησαν και νέες προσαγωγές μελών αριστερών οργανώσεων που μοίραζαν φυλλάδια της Πρωτοβουλίας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Εκτός από τις 9 αρχικές προσαγωγές, έγιναν επίσης προσαγωγές ακτιβιστών και ακτιβιστριών, από το ΝΑΡ -νεολαία για την κομμουνιστική απελευθέρωση, το Κόκκινο Νήμα, τη Συνάντηση για την Αντικαπιταλιστική αριστερά κ.ά.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέραν ότι έχουν γίνει τουλάχιστον 14 προσαγωγές (11 γυναίκες και 3 άνδρες), και στους παραβάτες θα επιβληθεί πρόστιμο για μη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Στο μεταξύ, υποθέτουμε ότι κατά την προσαγωγή όλα τα απαραίτητα μέτρα τηρήθηκαν. Τι όχι;