Θήκες κινητών, προστατευτικά οθόνης, λάμπες φωτισμού για καλύτερες φωτογραφίες γιατί ας μην κρυβόμαστε, Instagram, αντάπτορες, καλώδια για το κινητό και -ΕΚΠΛΗΞΗ- εργαλεία για μανικιούρ και όλα τα απαραίτητα για την περιποίηση νυχιών. Τι συμβαίνει στα ελληνικά νοικοκυριά;

H eBay ανέλυσε τη δραστηριότητα των αγοραστών την ημέρα της Black Friday, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, καταλήγοντας σε προβλέψεις για τα είδη των αντικειμένων που θα αναζητήσουν οι Έλληνες καταναλωτές και τη φετινή περίοδο. Η πρώτη πεντάδα: 

Θήκες- Καλύμματα -Προστατευτικά Οθόνης

Λάμπες Φωτισμού

Εργαλεία για μανικιούρ

Καλώδια

Αντάπτορες

H πλειοψηφία των αγοραστών προτιμά να κάνωει τα ψώνια του συνήθως τις πρωινές ώρες. Έπειτα, παρατηρείται μία μείωση στις αγορές και μετά τις 9 το βράδυ γεμίζουν τα καλάθια γιατί δεν έχεις και κάτι καλύτερο να κάνεις άλλωστε. Οι Έλληνες φαίνεται ότι ανακαλύπτουν την ευκολία των αγορών από το κινητό τους καθώς παρατηρείται αύξηση στη χρήση του eBay App, από 19% το 2017 στο 29% το 2019. Παράλληλα, παρατηρείται μία μικρή μείωση στη χρήση του desktop για αγορές, από 74% το 2017 στο 61% το 2019. Πηγαίνοντας σε πιο ακριβές αγορές, φαίνεται ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να επενδύσουν σε προϊόντα όπως ρολόγια χειρός/wearables, PC Laptops και Netbooks αλλά και smartphones.

Γενικα όμως πρόσεχε γιατί οι προσφορές στην Black Friday δημιουργούν μια ψευδή αίσθηση επείγοντος. Όχι, δεν πρέπει υποχρεωτικά να αγοράσεις κάτι. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς μόνο, αλλά τα προτείνει και η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Πολλές φορές οι προσφορές είναι εικονικές (τσεκάρουμε πάντα τις τιμές και με άλλα καταστήματα ή παρακολουθούμε με ειδικές εφαρμογές την εξέλιξη τιμής ενός προϊόντος). Επίσης, να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός σε ποια ηλεκτρονικά καταστήματα δίνεις τα στοιχεία και να φροντίζεις πάντα έχεις τα πλήρη και ακριβή στοιχεία του προμηθευτή σου από τον οποίο έκανες την παραγγελία σου, τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, την αρχική και την τελική του τιμή καθώς και τον τρόπο πληρωμής και παραλαβής. Και ναι, δεν ψωνίζεις ποτέ από ηλκετρονικό κατάστημα όπου στο πεδίο του browerser που εμφανίζεται το url του δεν υπάρχει ένα εικονίδιο με μια κλειδαριά, το οποίο είναι το εικονίδιο ασφαλείας του ιστότοπου.