Με αφορμή την Ημέρα Για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΜΚΟ «Αποστολή» δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία.

Η ταινία καταδεικνύει, σε προοπτική πρώτου προσώπου, τις κακοποιητικές συμπεριφορές των ανδρών που ασκούν έμφυλη βία, αλλά και όσα προηγούνται αυτών. Κυρίως, όμως, κάνουν σαφή τη μοναξιά που νιώθει μια γυναίκα που κακοποιείται, που εξαρτάται οικονομικά, που δε μπορεί να μιλήσει, που βλέπει την προσπάθειά της για απόδραση από την κόλαση της κλειστής πόρτας, να γίνεται αφορμή για ακόμα περισσότερη βία και απειλές.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες και η γενική γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής κατέγραψαν δραματική αύξηση των κρουσμάτων κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας κατά το lockdown του Μαρτίου. Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ.Κωνσταντίνος Δήμτσας, σημειώνει:

“Στην Αποστολή “ξεδιπλώνουμε” ένα πρόγραμμα υποστήριξης για γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, στην οποία οι καταγγέλλουσες θα μπορούν να έρχονται σε επαφή με τους ειδικούς της οργάνωσής μας για ψυχολογική βοήθεια και υποστήριξη, ειδικά αυτήν την περίοδο που το πρόβλημα φαίνεται να διογκώνεται. Την εποχή της πανδημίας οφείλουμε να θυμόμαστε όσα προσφέρουν οι γυναίκες γιατροί, νοσοκόμες, αστυνομικοί, οι μητέρες κι οι αδελφές μας και οφείλουμε να τις προστατέψουμε από κάθε βία”

Την ταινία μικρού μήκους σκηνοθετεί ο Γιάννης Αϊβάζης και πρωταγωνιστούν οι: Αντώνης Χαντζής, Χριστίνα Δαλαμάγκα (φωτογραφία – μοντάζ Νίκος Βούλγαρης, βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Φρίγγας, make up sfx Μαργαρίτα Μονέδα, παραγωγή AIKOR PRODUCTIONS).