Όλοι είδαμε σε insta story φίλων κατί μικρά πλασματάκια διαφόρων χρωμάτων που θύμιζαν pokemon στο game boy. Ρωτήσαμε και όλοι μας απάντησαν,”Κατέβασε το φίλε, τρελό κάψιμο”, Και το κατεβάσαμε. Και προφανώς λιώσαμε. 

Το παιχνίδι ουσιαστικά είναι το γνωστό παιχνίδι που έχουμε παίξει όλοι σε κάποιο φοιτητόσπιτο μαστουρωμένοι κάποια νύχτα που δεν πήγαμε για ποτό. Το γνωστό “Παλέρμο” (πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο…). Κάποιος σκέφτηκε ότι αυτό είναι μια κλαή ιδεά να το κάνω mini, multiplayer, online game και δίκιο είχε. 

. Το “Among Us” έχει ήδη δεκάδες εκατομμύρια downloads και όλος ο πλανήτης έχει κολλήσει. 

Στο “Among Us”, οι παίκτες βρίσκονται σε ένα διαστημόπλοιο. Δεν υπάρχουν αστυνομικοί ή πόρνες ή αλλοι ρόλοι που συναντάμε σε διάφορες παραλλαγές του “Παλέρμο”.  Έχουμε μόνο δολοφόνους (impostors) και πολίτες (crewmates).  Όλοι θυμόμαστε πόσο βαριόμασταν όταν ήμασταν πολίτες στο “Παλέρμο” και γι’ αυτό οι δημιουργοί έχουν βάλει διάφορα tasks κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που αν εκτελεστούν από όλους τους crewmates κερδίζουν το παιχνίδι.Έτσι οι δολοφόνοι δεν έχουν όσο χρόνο θέλουν και επίσης οι παίκτες που είναι πολίτες δεν περιμένουν να πεθάνουν αλλά “παίρνουν τη μοίρα τους στα χέρια τους”.  

Τις δύσκολες μέρες της καραντίνας που δεν μπορούμε να μαζευτούμε με παρέες μας να μαστουρώσουμε να παίξουμε χαρτιά, ας κατεβάσουμε το “Among Us”. Είναι fun, μιλάς με κόσμο, γεγονός που δεν είναι τόσο δεδομένο μέσα στην καραντίνα, και είναι και σχετικά γρήγορο. Καλό κάψιμο.