Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» κυκλοφόρησε μια νέα καμπάνια για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Αφορμή η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το AIDS, στη 1 Δεκεμβρίου. Το βίντεο έχει τίτλο U=U και μέσα σε όλα, προσφέρει ένα σημαντικό επιστημονικό δεδομένο που έχει επαληθευτεί τα τελευταία χρόνια και αφορά στη μετάδοση του ιού HIV.

Η εξίσωση U=U προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Undetectable και Untransmittable, δηλαδή μη ανιχνεύσιμος και μη μεταδοτικός. Η εξίσωση αυτή καταδεικνύει πως είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ένα άτομο που ζει με τον HIV, λαμβάνει την αντιρετροϊκή θεραπεία του και έχει μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο στο αίμα του για τουλάχιστον 6 μήνες, δεν μπορεί πρακτικά να μεταδώσει τον ιό, ακόμα και με σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη.

Η τεκμηρίωση αυτή και η διάδοσή της είναι σημαντική γιατί μετατρέπει τον ιό για τα οροθετικά άτομα, σε μια χρόνια ασθένεια. Ένα οροθετικό άτομο που ακολουθεί πιστά την αγωγή του καθίσταται μη μεταδοτικό. Και αυτό πρέπει επιτέλους να γίνει γνωστό. Ας είναι αυτό το βίντεο η αφορμή.

Το βίντεο θα προβάλλεται τηλεοπτικά αλλά και στην ιστοσελίδα και τα social media της Θετικής Φωνής, ως τις 20 Δεκεμβρίου.

Δες το εδώ και διάδωσέ το.

Για περισσότερες πληροφορίες μπες στο uu.positivevoice.gr