Τέχνη χωρίς κοινό μπορεί να υπάρξει. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις καλλιτεχνών που το έργο τους παραγνωρίστηκε ή έγινε γνωστό όταν εκείνοι είχαν πεθάνει. Τέχνη χωρίς φλόγα όμως δεν μπορεί να υπάρξει. Η πιο ευτυχής συγκυρία λοιπόν είναι η φλόγα του καλλιτέχνη να συντονίζεται με τη φλόγα του κοινού. Ακόμα πιο ευτυχής συγκυρία, όταν κάποιος το επιβραβεύει. Το Campari φωτίζει αυτούς τους ανθρώπου και σε μια εποχή που έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη την τέχνη, δίνει δυναμικά το «παρών» επιβραβεύοντας όσους δημιουργούν και καινοτομούν. Και εφόσον μιλάμε για φλόγα, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός κουβέντας ο Bloody Hawk, ο ράπερ από την Ξάνθη, που πριν λίγες μέρες τιμήθηκε με το βραβείο στην κατηγορία Music στο Mad about Arts by Campari. Δίκαιο, διότι κυκλοφόρησε έναν από τους καλύτερους hip hop δίσκους του 2019, ένα δίσκο γεμάτο πάθος και φλόγα: Το «1 ευρώ».
Ήταν Σεπτέμβριος του 2019 όταν έσκασε με μια σπάνια ωμότητα το ντεμπούτο άλμπουμ του Bloody Hawk. Η φωνή ενός 19χρονου έφτανε στα αφτιά μας καθαρή, ακατέργαστη, λιτή. Με μια ορμή που δεν είχαμε συνηθίσει. Η δουλειά του είχε κάτι το πρωτόλειο, αλλά δεν γινόταν να παραβλέψεις ότι μιλούσε για το τώρα. Μπορεί να μην την άκουγες στο ραδιόφωνο, μπορεί να μην διάβαζες πουθενά συνεντεύξεις του, ωστόσο τα τραγούδια του δίσκου βρίσκονταν πάντα ψηλά στο spotify, στο YouTube, στο itunes -το κοινό του Bloody Hawk ήταν εκεί… σε κάθε stream, σε κάθε view, σε κάθε πυρετώδες σχόλιο. Η επιτυχία του δίσκου γιγαντωνόταν από στόμα σε στόμα.
Ήταν Νοέμβριος του 2019, όταν στριμώχθηκα πίσω-πισω στο Gazi Music Hall για να δω την πρώτη μεγάλη συναυλία του Bloody Hawk στην Αθήνα. Το κοινό να παραληρεί και να ταυτίζεται με ένα τύπο που έφερνε στο πιάτο πόσο πολύ έχει εκφυλιστεί ο αξιακός κώδικάς της κοινωνίας μας, πόσο φτηνός έχει γίνει -όσο «1 Ευρώ».
Αν συνδέσεις με μια νοητή γραμμή όλα τα παραπάνω και αν σε αυτά συμπληρώσεις και όλο το hype που δικαιολογημένα έχτισε ο Bloody Hawk μέσα στο 2020, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι η βράβευση του στα Mad about Arts by Campari ήταν μάλλον μια δίκαιη ανταμοιβή. Τα «Unexpected Creativity Awards» επιβράβευσαν νέα, αλλά και καταξιωμένα πρόσωπα που με το πάθος για την τέχνη ξεχώρισαν μα κυρίως συγκίνησαν και γέννησαν συναισθήματα κατά την προηγούμενη χρονιά. Ηθοποιοί, εικαστικοί καλλιτέχνες, συγγραφές, χορευτές, designers, chefs, mixologists και σκηνοθέτες από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικές αφετηρίες και προσλαμβάνουσες, αλλά με κοινό πάθος και όραμα που ξεκινάει από την ανάγκη καλλιτεχνικής έκφρασης ήταν οι νικητές στις 10 κατηγορίες βραβείων. Κάπως έτσι, ο Bloody Hawk με το «Ένα ευρώ» βρέθηκε δίπλα με την Ελένη Κίτσιου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου, για να αναφέρουμε δύο από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν, και οι οποίοι τιμήθηκαν με το βραβείο κοινού «Unexpected Artist of the year» και το βραβείο Theatre αντίστοιχα.
Συνολικά, δέκα Έλληνες δημιουργοί και καλλιτέχνες, οι οποίοι ξεχώρισαν για το έργο τους, αναδείχθηκαν ύστερα από την εισήγησης της επιτροπής των Mad about Arts by Campari, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος.
Όσο ο Bloody Hawk θα συνεχίζει να γράφει στο χαρτί μια αλήθεια δική του μα ταυτόχρονα κτήμα πολλών, τόσο η φλόγα της τέχνης θα συνεχίσει να καίει. Να συγκινεί με την ένταση και τη λαχτάρα που νιώθει ένας έφηβος καθώς ακούει το «Εικοσάλεπτo» λίγο πριν φτάσει στο σχολείο. Να καίει σαν μια φλόγα προορισμένη να μην σβήσει ποτέ.