«Σήμερα είναι η μέρα που επιτέλους ζητώ περισσότερα δικαιώματα για τους πιο περιθωριοποιημένους της κοινωνίας: τους στρέιτ λευκούς άντρες», είπε σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός βουλευτής, Μπεν Μπράντλεϊ. Αφορμή για αυτό του το έμμεσο παράπονο στάθηκε το γεγονός πως υπάρχει υπουργός για τις γυναίκες, αλλά όχι για τους άντρες.

Την Ημέρα του Άνδρα, στις 19 Νοεμβρίου, ο βουλευτής των Τόρις έκανε επίσης παράπονα για τις πολλές γυναίκες υπουργούς που στελεχώνουν τη βρετανική κυβέρνηση, αλλά και το γεγονός ότι υπήρχαν περισσότερες γυναίκες από ό,τι άνδρες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Οι άντρες συζητιούνται πολύ συχνά ως ένα πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί», είπε ο Μπράντλεϊ εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τη χρήση φράσεων όπως «ανδρικό προνόμιο, τοξική αρρενωπότητα και άντρες καταπιεστές».

 “Η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών συνεχίζει να έχει την εικόνα μιας μαμάς, ενός μπαμπά και παιδιών, και δεν θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από αυτό”.

Ο βουλευτής καταδίκασε και το Equality Act (Νόμος για την ισότητα) ως « «εσκεμμένα και τακτικά εφαρμοσμένο με λάθος τρόπο σε σχέση με το φύλο, τη φυλή και κάθε άλλο χαρακτηριστικό», καλώντας την κυβέρνηση να «αναγνωρίσει ότι όλοι έχουμε ίση προστασία βάσει του συγκεκριμένου νόμου…είτε γκέι, μαύροι, γυναίκες ή στρέιτ λευκοί άντρες».  Ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για τη σημασία του «να κρατάς την πόρτα ανοιχτή για μια κυρία», του να περιμένεις «ένας άντρας να φροντίσει την οικογένειά του» και να «θέλεις να είσαι πραγματικός άντρας» που «κατεβαίνει για ποδόσφαιρο το Σαββατοκύριακο και πιάνει ψιλή κουβέντα με τις κυρίες. Μάλιστα, ανέφερε πως το “χαζολόγημα είναι πλέον bullying”, εκφράζοντας κάποιου είδους παράπονο.

https://t.co/fci0RxYjAp

Σε ένα άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε: «Έχουμε ένα νομικό σύστημα στο οικογενειακό δίκαιο που δείχνει να συμπεραίνει την ενοχή πολλών αντρών σε μια σχέση», προσθέτοντας: «η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών συνεχίζει να έχει την εικόνα μιας μαμάς, ενός μπαμπά και παιδιών, και δεν θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από αυτό». 

Τέλος, αναφέρθηκε και στα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ αντρών, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι να μπορούν και οι άντρες να μιλούν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους, καλώντας την κυβέρνηση να προωθήσει σχέδιο δράσης και «καλύτερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υποστήριξης ψυχικής υγείας».