Καραντίνα σεζόν δυο και το φλερτ εξαφανίστηκε για δεύτερη φορά μαζί με κάθε διάθεση για συντήρηση της διάθεσης για αυτό. Οι μόνοι έρωτες που έχουν μια ζεστή γωνία να επιβιώσουν είναι όσοι επισημοποιήθηκαν με έναν γάμο και ένα πάρτυ μετά, ενώ όσοι ζουν κάτω από την ίδια στέγη, ακόμα και αν δε συναντήθηκαν στα σκαλιά του δημαρχείου ή της εκκλησίας, κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν τη διάθεσή τους για σεξ και απόλαυση, ακόμα κι αν στο backround παίζει ενημέρωση για ημερήσια κρούσματα και θανάτους με τη φωνή του Νίκου Χαρδαλιά. Για τους υπόλοιπους, τους single και όσους δε συγκατοικούν με τους εραστές τους, η cyber πλευρά του ερωτισμού αποτελεί μονόδρομο και το sexting η βασικότερη από τις σανίδες σωτηρίας, για μοιρασμένους οργασμούς. Ή μήπως όχι;

Σε αυτό το δίλημμα μας οδήγησαν οι Αθηναίοι σε lockdown με τους οποίους μιλήσαμε, μάλλον για να καταλήξουμε πως τα παιδιά της Αθήνας δεν είναι λάτρεις του sexting. Μάλλον περισσότερο του live sex σε τρεις διαστάσεις.

Το sexting έχει οδηγήσει πολλούς στο να στείλουν το 4 στο 13033 και να πάνε σε άτομο που έχει «ανάγκη» για να καταλήξουν να διανυκτερεύσουν εκεί και να φύγουν το επόμενο πρωί, με μοναδικό όπλο το χαρτί της δουλειάς.

Λύση έκτακτης ανάγκης

Καλά που υπάρχει και το sexting. Ας μην είμαστε αχάριστοι. Κάποιοι από τους Αθηναίους με τους οποίους μιλήσαμε νιώθουν κάπως ευλογημένοι για τη νέα αυτή μέθοδο για κοινές ερωτικές εμπειρίες. Είναι προσαρμοστικοί αν μη τι άλλο και αυτό ποτέ δεν είναι κακό. Ο Μιχάλης ας πούμε έχει αρκετές προτάσεις που μπορεί να τον βάζουν σε διαδικασία να εκφράσει τη σεξουαλική διάθεσή του σε λέξεις και τις λέξεις σε μηνύματα. «Κατά τη διάρκεια του lockdown σε θυμάται και το Μαράκι που βγήκατε και δεν προχώρησε σε θυμάται και η Σούλα που το αφήσατε μετά από 3 ραντεβού και  αφού ολοκληρώσατε, η Μπία που ξεκίνησε και τέλειωσε η φάση σας στο Κάιν. Σε θυμόνται όλοι και όλες ειδικά αν έχεις ενεργή ντιτζιταλικη ζωή», μου λέει, δηλώνοντας πως το sexting ήταν εδώ και πριν το lockdown και θα είναι και μετά. Ο ίδιος το θεωρεί ένα βήμα προς την καλή υγεία, αφού είναι εκτόνωση και η εκτόνωση είναι απαραίτητη. Στο μεταξύ, παραδέχεται πως το sexting έχει οδηγήσει πολλούς στο να στείλουν το 4 στο 13033 και να πάνε σε άτομο που έχει «ανάγκη» για να καταλήξουν να διανυκτερεύσουν εκεί και να φύγουν το επόμενο πρωί, με μοναδικό όπλο το χαρτί της δουλειάς.

via GIPHY

Για τη Γεωργία, πάλι, το sexting είναι επίσημα μια σανίδα σωτηρίας και σε αυτό το lockdown, αν και πάντα η έλλειψη της δυνατότητας να δει το άλλο άτομο από κοντά, λειτουργεί ανασταλτικά για την ερωτική της διάθεσης. Θεωρεί πως μέσω του sexting οι αφορμές για να ξενερώσεις είναι πολύ περισσότερες σε σχέση με το live sex, με μεγαλύτερο παράδειγμα τα typos και την αυτόματη διόρθωση στο κινητό. «Κάποτε λυνόμουν στα γέλια και αισθανόμουν ότι ήδη με τον άλλο άνθρωπο μας ενώνει κάτι, χωρίς να χρειάζεται να τον κοιτάζω στα μάτια. Τώρα ένα τέτοιο λάθος μπορεί να είναι αφορμή να αποσυρθώ ευγενικά και να συνεχίσω την οργάνωση της βιβλιοθήκης με αλφαβητική σειρά ή να δω ακόμη ένα επεισόδιο friends», μου λέει χαρακτηριστικά, χωρίς να έχει ιδέα ότι συμφωνεί με ακόμα έναν Αθηναίο, θύμα του κορέκτορα, τον Ίαν. Ο Ιαν δηλώνει πως με το sexting δεν το είχε ποτέ, αλλά αυτό δεν τον σταματάει από το να προσπαθεί. Θυμάται τις φορές που αντί για «τι φοράς;» ο αποδέκτης των ερωτικών μηνυμάτων του έλαβε ένα άσχετο «τι φυσάς;», και ο ερωτισμός μηδένισε. «Κατέρευσε όλη ατμόσφαιρα σαν τζένγκα», μου λέει χαρακτηριστικά, ενώ σε αυτό το lockdown βασίζει την επιτυχία του στην καλή επικοινωνία, μιας και όπως λέει, δυο είναι τα βασικά στοιχεία του επιτυχημένου sexting: το να τα βρίσκεις με τον άλλο γενικώς και το να μη γράφεις πράγματα που στην πραγματική μετα-lockdown ζωή δε σκοπεύεις να πραγματοποιήσεις.

“Διαδραστικό πορνό με κάπως λογοτεχνική σύνθεση”.

Απελευθέρωση

Η Αλεξάνδρα είναι πραγματίστρια. Το σεξ είναι απαραίτητο στη ζωή της, αλλά σε αυτή τη φάση είναι πρακτικά απαγορευμένο. Την ευκαιρία του sexting όχι μόνο θα την αρπάξει, αλλά και θα την εμπλουτίσει με πρόσθετες εμπειρίες. Cyber sex μπροστά στην κάμερα, sex toys, ακόμα και άτυπα ραντεβού στο Zoom, για τα οποία θα ντυθεί σαν να πηγαίνει να συναντήσει ένα κορίτσι που της αρέσει σε ένα αγαπημένο μπαρ. Στο μεταξύ, δηλώνει διατεθειμένη να στείλει έναν κωδικό 4, αν τα πράγματα πάνε ανέλπιστα καλά στη virtual διάσταση, και η live εμπειρία αναδειχθεί σε μονόδρομο. Και ο Κωνσταντίνος είναι διατεθειμένος να αφεθεί στη μαγεία του sexting, μιας και βλέπει σε αυτό ένα «διαδραστικό πορνό με κάπως λογοτεχνική σύνθεση». Δεν ακούγεται κι άσχημο. Μέσα σε αυτά, ωστόσο βλέπει και τη δημιουργία άτυπων υποσχέσεων για ένα μετά που δεν είναι χτισμένο σε τέσσερις τοίχους που απαγορεύει το “έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν”, όπως λέει χαρακτηριστικα, συνεχίζοντας: «Πέραν, λοιπόν, της μονοδιάστατης θεώρησης πως το sexting εξυπηρετεί υγρούς, σαρκικούς σκοπούς, στον καιρό της κοινωνικής αποστασιοποίησης αυτή η ανέπαφη συνομιλία γεννά μεταξύ των ατόμων συμβιβασμούς που στηρίζονται στην υπόσχεση μιας διεισδυτικής εμβάθυνσης των συσχετισμών μετά το πέρας της πανδημίας.»

via GIPHY

“Νομίζω ξόφλησα με το σπορ”.

Η έσχατη λύση

Ο Λουκάς αρνείται να εντάξει το sexting σε ένα κόσμο σε lockdown. Πρακτικά, αρνείται να επιτρέψει στην πανδημία να καθορίσει τη σεξουλική πρακτική του. Θεωρεί πως η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων με στόχο την κορύφωση, θα έπρεπε να είναι γενικότερα κομμάτι της ζωής μας, κομμάτι του τι κάνουμε όταν είμαστε ήδη ερωτευμένοι ή όταν προσπαθούμε να κάνουμε μια σχέση να ανθίσει. «Δεν κάνω sexting σε αυτή την καραντίνα, απλούστατα γιατί δεν έκανα και πριν από αυτή. Έκανα πολύ sexting στην προηγούμενη καραντίνα, γιατί εξίσου πολύ έκανα και πριν από αυτή», μου λέει εντελώς αναπολογητικά. Και η Καρολίνα το έχει εξασκήσει το σπορ και είναι περήφανη για αυτό. Βέβαια, για την ίδια το sexting δε μεταφράζεται ικανοποίηση ορμών, αλλά σε ανάγκη να μοιραστείς αυτή τη διάθεσή σου για σεξουαλική συνεργασία. Ωστόσο,  σε αυτή την καραντίνα θα το αντιμετωπίσει ως την έσχατη των λύσεων, μιας και η εμπειρία της τής έχει δείξει πως οι περισσότερες «πληροφορίες» που ανταλλάσσονται καταλήγουν περισσότερο άβολες παρά διεγερτικές. Στην ίδια πλευρά υποτίμησης του sexting τάσσεται και ο Mike, που το αντιμετωπίζει ως αναγκαίο κακό, αλλά και μια λύση για δυσκολίες επιπέδου καραντίνας. Ο ίδιος, όπως λέει, έχει κάνει μια μεγάλη σχέση από απόσταση, που είχε ως αποτέλεσμα να πάθει overdose από sexting. «Νομίζω ξόφλησα με το σπορ», μου λέει χαρακτηριστικά, προτιμώντας να σκουπίσει για δεύτερη φορά το σπίτι του με την ολοκαίνουργια ηλεκτρική σκούπα του. “Αυτή η εμπειρία είναι πολύ πιο φρέσκια για μένα από ό,τι το sexting”, μου λέει γελώντας. Η Κατερίνα πάλι, το χάρηκε ιδιαίτερα στην πρώτη καραντίνα, αν και πριν το σνόμπαρε με πάθος. Νιώθει ευγνωμοσύνη, μιας και μέσω της εμπειρίας της έμαθε να λέει τα πράγματα όπως τα σκέφτεται στο σεξ, χωρίς ντροπές και δεύτερες σκέψης. Σε αυτή την καραντίνα, αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που θέλει να κρατήσει από το sexting: το μάθημα. Και τίποτα άλλο.