Το Twitter ανακοίνωσε ότι ο προεδρικός λογαριασμός @POTUS θα δοθεί αυτόματα στον εκλεγμένο Πρόεδρο Το Μπάιντεν την ημέρα που θα ορκιστεί Πρόεδρος των Η.Π.Α., είτε συναινεί ο Ντόνλαντ Τράμπ, είτε όχι. Το ίδιο ισχύει για τους λογαριασμούς @whitehouse, @VP, @FLOTUS και γενικότερα όλους τους επίσημους λογαριασμούς που σχετίζονται με την προεδρία των Η.Π.Α. 

 

Ο εκπρόσωπος του Twitter, Nick Pacillio, δήλωσε “Όπως κάναμε και για την προεδρική μετάβαση το 2017, αυτή η διαδικασία γίνεται σε στενή διαβούλευση με τις αρμόδιες αρχές”. Όλα τα tweet που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από τον Ντόναλντ Τράμπ θα αρχειοθετηθούν συνεπώς ο Μπάιντεν και η ομάδα τους θα παραλάβουν “καθαρούς” τους επίσημους λογαριασμούς. 

Ο Τραμπ μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να αντιδρά για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, ωστόσο αν αυτό το συνεχίσει και μετά τις 20 Ιανουαρίου, δεν θα έχει καμία απολύτως πρόσβαση στους επίσημους λογαριασμούς του “Λευκού Οίκου”. Βέβαια ο Τραμπ χρησιμοποιεί κυρίως τον δικό του προσωπικό λογαριασμό για να σχολιάζει με τον γνωστό μοναδικό του τρόπο την επικαιρότητα, αλλά στα θετικά είναι ότι θα απωλέσει ως λογαριασμός τις προστασίες που παρέχονται βάσει της πολιτικής για λογαριασμούς «παγκόσμιων ηγετών» του Twitter.