Ποια είναι η είδηση; Εισαγγελική έρευνα κατά δύο εφημερίδων αλλά και ενός τραγουδιστή, για δημοσιεύματα και δηλώσεις που αμφισβητούν την πανδημία ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σε ποιους αναφέρεται; Στο στόχαστρο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου τέθηκαν δημοσιεύματα των εφημερίδων “Μακελειό” και “Ελεύθερη Ώρα” και το γνωστό βίντεο με δηλώσεις του τραγουδιστή Γρηγόρη Πετράκου, ο οποίος υποστηρίζει πως μετά από έρευνα που έκανε ο ίδιος κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κορονοϊός δεν αποτελεί πανδημία ενώ αμφισβητεί τα αποτελέσματα των τεστ κάνοντας λόγο για τεχνητή αύξηση κρουσμάτων αλλά και τα εμβόλια για τον ιό.

Γιατί η παρέμβαση; Για διασπορά ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε ανυπακοή με αφορμή δημοσιεύματα εντύπων αλλά και αναρτήσεων βίντεο που αμφισβητούν την επικινδυνότητα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνα τα προαναγγελλόμενα εμβόλια.

Θα τιμωρηθούν ποινικά; Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εντολή της Εισαγγελέως προς τον διενεργούντα την έρευνα συνάδελφό της, είναι να εντοπίσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή και εφόσον προκύπτουν ποινικά δεδομένα να προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Κωλοτούμπα; “Το δικό μου βίντεο δεν αφορά τίποτα σε αυτά που αναφέρονται στην είδηση. Eγώ δε μίλησα ποτέ για εμβόλια, ούτε παρότρυνα κανέναν να μην κάνει τίποτα, να μην τηρεί τα μέτρα. Δεν προέτρεψα κανένα για οτιδήποτε” δηλώνει ο Γρηγόρης Πετράκος στο Tlife.gr.

Το υπό εξέταση βίντεο αποτελεί συλλογή διαστρεβλώσεων πραγματικών επιστημονικών μελετών και ανακοινώσεων επίσημων φορέων υγείας.