Ένα πρωί κατάλαβα ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή που διαχωρίζει την ιεροτελεστία από τη ρουτίνα: το πάθος. Όταν αφιερώνεσαι σε κάτι, τόσα περισσότερα θέλεις να μαθαίνεις σχετικά με αυτό και η ενασχόληση μαζί του δεν μπορεί ποτέ να είναι πληκτική, καθώς ακόμα και η πιο μικρή λεπτομέρεια είναι ικανή να σου αποκαλύψει κάτι καινούργιο. Αυτή είναι με λίγες λέξεις είναι ιστορία του νέου μονοποικιλιακού καφέ από τον «Λουμίδη Παπαγάλο», ενός ξεχωριστού καφέ που δημιουργήθηκε για ανθρώπους σαν και εμένα που έχουμε μάθει ότι η μέρα μας ξεκινά μόλις πιάσουμε τη ζεστή κούπα καφέ στα χέρια μας, αφήσουμε για λίγο το άρωμά του να πλημμυρίσει τον χώρο και απολαύσουμε τις πρώτες γουλιές.

Λένε ότι ο ελληνικός καφές είναι ο πιο προσωπικός καφές, κομμάτι της κουλτούρας και των πιο τρυφερών αναμνήσεών μας. Δεν έχουν άδικο. Για αυτό τον λόγο παραμένει ένας καφές τον οποίο δεν θες να τον πιείς «στα όρθια», μαζικά και απρόσωπα. O ελληνικός είναι ο καφές που θα προσφέρεις είτε σε άλλους είτε στον εαυτό σου, και αυτό σημαίνει αγάπη. Ο «Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποκιλιακός» έρχεται να πάει αυτή την παράδοση πολλά βήματα μπροστά. Την αναγνωρίζει και ταυτόχρονα την ανανεώνει, προτείνοντας μια νέα γευστική εμπειρία, όπου τον πρώτο λόγο έχει η άριστη πρώτη ύλη, η εκλεπτυσμένη μέθοδος παραγωγής και, φυσικά, η γεύση.

Ένα πρωί είδα μέσα σε λίγα λεπτά τι σημαίνει στην πραγματικότητα η εξέλιξη. Η γεύση του ελληνικού, το άρωμα του, το καϊμάκι του, όλα αυτά μετατρέπουν τον πρωινό καφέ σε μια αγαπημένη και ιδιαίτερη συνήθεια και είναι αδιαπραγμάτευτα. O αγαπημένος «Λουμίδης Παπαγάλος» άνοιξε νέους γευστικούς δρόμους στον ελληνικό καφέ με τον «Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό».

Ένα πρωί αρκούσε ώστε να καταλάβω γιατί όλη η γνώση, η φροντίδα και το πάθος για την ιστορία του καφέ συμπυκνώνονται στην αυτή την επιλογή. Ο «Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός» παράγεται από καρπούς Yellow Bourbon που ανήκουν στην ποικιλία Arabica. Συλλέγονται στη Βραζιλία, σε ύψος 1.000 μέτρων και στη συνέχεια περνούν από μια ειδική, φυσική επεξεργασία όπου στεγνώνουν κάτω από τον ζεστό τροπικό ήλιο. Κάθε γουλιά του «Λουμίδη Παπαγάλου Μονοποικιλιακού» έχει μια γεύση ισορροπημένη, με νότες από σοκολάτα γάλακτος ,  ξηρών καρπών και  ανθών πορτοκαλιού που προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία απόλαυσης του καφέ. Ποιος είπε ότι το οικείο μένει πάντα αναλλοίωτο και δεν προκαλεί να γευτείς ακόμη περισσότερα; Ποιος είπε ότι ο ελληνικός καφές είναι μια ύλη που δεν μπορεί να εξελιχθεί και να μετατραπεί σε μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία;

Η δική μου σχέση με τον «Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό» ξεκίνησε ένα πρωί και συνεχίζεται, με αμείωτη δημιουργική ένταση, κάθε πρωί.