Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian.. Ο Έλληνας τενίστας μίλησε για τις δυσκολίες στην αρχή της καριέρας του, για τον ρατσισμό που αντιμετώπισε αλλά και για το γυναικείο φύλο. Σκεφτήκαμε, ποιοι πρέπει να διαβάσουν και σχολιάσουν αυτή τη συνέντευξη, αλλά δυστυχώς δεν ξέρουν αγγλικά; Οι πιο φανατικοι οπαδοί του Στέφανου, η ροζ στρατιά, η Θύρα 17.5, οι Τσιτσιπάς Χούλιγκανς.  Η ομάδα του provocateur ανέλαβε να τους μεταφράσει κάποια κομμάτια της συνέντευξης και αυτοί μας τα σχολίασαν. 

 

Ο Στέφανος αποκάλυψε πως έχει δεχτεί ρατσιστικά σχόλια για την καταγωγή του κυρίως λόγω της ξενοφοβίας που είχε δημιουργηθεί από την οικονομική κατάσταση  της Ελλάδας. “Ένιωθα ότι κρινόμουν αν και στην πραγματικότητα δεν ήταν δικό μου λάθος, δεν είχα καμία σχέση με αυτό. Ήταν δύσκολο για μένα σαν παιδί. Πάντα ένιωθα σαν μειοψηφία όπου και αν πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που λανθασμένα πίστευαν. Και νομίζω επίσης πως κατά κάποιον τρόπο με έκανε πιο δυνατό. Κοιτάζοντας πίσω, απλώς με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερος”

Τάκης ο Λακόστ: “Το θυμάμαι αυτό το σκηνικό. Ο Στέφος ήταν 15 χρονών τότε. Εγώ 16 αλλά ήδη είχα κάνει 2 χρόνια φυλακή για μπάχαλα. Με είχε πάρει τηλέφωνο και μου έλεγε ότι τον κοροϊδεύουν τα άλλα φλωράκια στο τένι κλάμπ και τον φωνάζουνε “μέιλ Χαρδούβελη”. Εγώ δεν ξέρω ποιος είναι ο Μέιλ Χρδούβελης, κάποιος ελληνοαυστραλός ίσως. Όπως και να έχει στείλαμε πορεία 4 μηχανάκια από Κορυδαλλό για Μονακό που ήταν η σχολή του Στέφανου και τα κάναμε ασήκωτα τα βουτυρόπαιδα. Από τότε οι μισοί συναθλητές του Στέφανου αγοράζουν βιβλία του Άδωνι, ενώ 2-3 μιλάνε και αρχαία ελληνικά. 

Ο Έλληνας αθλητής μίλησε επίσης και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή γιατί η Ελλάδα δεν έχει παιδεία στο τένις και δεν του δόθηκε καμία οικονομική στήριξη. “Όταν το σκέφτομαι τώρα, είμαι πολύ περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα. Θα μπορούσα πολύ άνετα να φρικάρω και να νιώσω περισσότερο την πίεση τότε. Τα ξαδέρφια μου ήταν άνεργα, τα αδέρφια του πατέρα μου επίσης. Δεν υπήρχε εισόδημα στην οικογένεια”

Τζόνι: “Πω. τι μου θύμισες τώρα. Τα πέτρινα χρόνια στη Γλυφάδα. Ο Στεφανάκος ήταν μικρός και ο κυρ Αποστόλης δεν ήθελε να του μεταφέρει τα προβλήματα. Αλλά εμείς ξέραμε. Θυμάμαι για περίπου ένα χρόνο, ότι μηχανάκι κλέβαμε το σπρώχναμε και παίρναμε εξοπλισμό για τένις. Βέβαια όταν μας ρωτούσαν που τα βρήκαμε λέγαμε από σερβιτοριλίκι. Αν και δεν πρέπει θα το πω, Μια φορά σε ένα ντου σε σύνδεσμο του Ναδάλ, είχα κλέψει κάτι ρακέτες με την υπογραφή του και της πούλησα στο e-Ομόνοια. Με τα έσοδα πήραμε τις πρώτες κορδέλες του Στέφανου κα τις αφήσαμε στο προπονητικό να τις βρει. Ακόμα πιστεύει ότι του τις πήγε ο Άγιος Βασίλης”

Τέλος για τη σχέση του με τα κορίτσια δήλωσε, “Όντας εσωστρεφής, με το αντίθετο φύλο χρειάστηκε χρόνος μέχρι να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου. Θα έλεγα πως το έκανα πιο αργά στη ζωή μου, [και αυτό είναι] κάπως ασυνήθιστο για αγόρια”, ενώ παραδέχεται “η μαμά και ο μπαμπάς ανακατεύτηκαν πολύ”

Τάσος ο επιστήμονας: ” Άλλα δράματα αυτά. Πάνε δεν πάνε 2 χρόνια που του είχαμε κάνει ένα προξενιό με την ξαδέρφη του Τζόνι και έχει βγάλει και 2 τάξεις γυμνάσιο και θυμάμαι τη μάνα του Στέφανου την κυρά Τζούλια να την περνάει την κοπελίτσα κόσκινο. Και γιατί θες τον Στέφανο και δεν είσαι της τάξης μας και γιατί δεν ξέρεις την προπαίδεια. Ε, τα πήρε και η Σούλα κάποια στιγμή, της έφαγε ένα ρολογάκι Omega και εξαφανίστηκε από τη ζωή του Στέφανου. Κλάμα, κακό ο μικρός αλλά το ξεπέρασε. Ορκίστηκε βέβαια τότε να μην πει ποτέ ξανά τίποτα για γκομενικά στη μάνα του που θα έλεγε κανείς ότι αντέδρασε υπερβολικά.