Παρά την απαγόρευση για συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, μέλη του ΠΑΜΕ πήραν την  απόφαση να διαδηλώσουν, με πλήρη τήρηση των αποστάσεων και των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού. Αυτή η κίνηση προφανώς τάραξε αρκετούς, συμπεριλαμβανομένου και του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος υπήρξε ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του, δίνοντας πριν λίγες ημέρες το παρών σε επιχείρηση εκκένωσης του Πολυτεχνείου.

Δυστυχώς, σήμερα είναι μια μαύρη μέρα στην ιστορία του ΚΚΕ, σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος την πορεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από την αμερικανική πρεσβεία, παρά την απαγόρευση συναιθροίσεων που έχει επιβληθεί από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Είμαστε σε μία μάχη ζωής και θανάτου. Τα όπλα μας είναι συγκεκριμένα. Είναι τα μέτρα. Το ΚΚΕ όχι απλά καταθέτει τα όπλα, αλλά παίρνει και τα όπλα του αντιπάλου που είναι η συγκέντρωση, ο συγχρωτισμός και το σαμποτάζ στη μεγάλη πανεθνική προσπάθεια. Αυτό είναι μια βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά από το ΚΚΕ, η οποία μας θυμίζει δυστυχώς ότι πολλές φορές η εθνική προσπάθεια σε ζητήματα ζωής και θανάτου, το ΚΚΕ ήταν απέναντι», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι μαύρη ημέρα. Θα έλεγα για την ελληνική Αριστερά, αλλά περιμένω να δω αντιδράσεις. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν υπεύθυνες, ζυγισμένες, ανθρώπινες φωνές μέσα στην ελληνική Αριστερά και πιστεύω ότι θα το δούμε σήμερα. Το ΚΚΕ όμως έχει εκτεθεί, με έναν τρόπο, ο οποίος είναι ιστορικός και αμετάκλητος», πρόσθεσε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην πορεία, τήρησαν τα προβλεπόμενα μέτρα (αποστάσεις και μάσκες) για τη δημόσια υγεία.

Πηγή: Newpost.gr