Καραντίνα νούμερο δύο και δεν βρίσκεις κάτι να σου γεμίσει τον άπειρο χρόνο που περνάς στο σπίτι; Έχουμε κάποιες λύσεις και καμία δεν έχει σχέση με συνταγές ή γυμναστική. Ακόμη. Δυο ταινίες (τις λες και μίνι τηλεοπτικές σειρές) και μια σειρά βασισμένη σε βιβλία της Άγκαθα Κρίστι ίσως σου κρατήσουν συντροφιά τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια σου.  

“Και μετά δεν έμεινε κανένας”

Δέκα εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους προσκαλούνται από μυστηριώδεις οικοδεσπότες σε ένα απομονωμένο νησί στη Νότια Αγγλία. Βρισκόμαστε στο αρχικά ειδυλλιακό απομονωμένο Νησί του Στρατιώτη, απέναντι από το Ντέβον. Έχουμε δέκα ανθρώπους που έχουν βρεθεί σε ένα τόπο, από τον οποίο δεν μπορούν να φύγουν. Αυτοί οι δέκα χαρακτήρες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην έπαυλη. Τους κυνηγά το ένοχο παρελθόν τους. Μια φωνή από ένα γραμμόφωνο τους κατηγορεί για έναν φρικτό φόνο. Καθώς μαζεύονται για να δειπνήσουν, ένας δίσκος γραμμοφώνου αρχίζει να παίζει και η φωνή του αόρατου οικοδεσπότη τούς κατηγορεί ότι καθένας κρύβει το δικό του ένοχο μυστικό. Προτού τελειώσει η βραδιά, ένας από όλους τους πέφτει νεκρός. Οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν με τρόμο ότι βρίσκονται παγιδευμένοι σ’ ένα έρημο νησί, μ’ έναν δολοφόνο ανάμεσά τους. Και μάντεψε, οι καλεσμένοι φτάνουν στα όρια τους γιατί αρχίζουν να πεθαίνουν, ένας τη φορά. Από το νησί δεν θα φύγει κανείς ζωντανός, αλλά πως είναι αυτό δυνατόν αφού οι μοναδικοί του κάτοικοι είναι οι δέκα “κατηγορούμενοι”. Ο δολοφόνος βρίσκεται αναμεσά τους ή κάποιος αόρατος εχθρός παραφυλάει; Μια τηλεοπτική σειρά του BBC βασισμένη στο best seller “Δέκα Μικροί Νέγροι”. 

“Μάρτυρας Κατηγορίας” 

Ποιος σκότωσε την Κιμ Κατράλ;  Η Έμιλυ Φρεντς, πάρα πολύ πλούσια και ιδιότροπη κοσμική, βρίσκεται δολοφονημένη κι όλα τα στοιχεία οδηγούν στον προστατευόμενο εραστή της, τον τυχοδιώκτη Λέοναρντ Βόουλ. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του. Μεταφορά από το ομώνυμο διήγημα και θεατρικό της Αγκάθα Κρίστι που έχει γίνει και κλασική ταινία από τον Μπίλι Γουάϊλντερ το 1957. Η Γερμανίδα Μάρλεν Ντίτριχ ήταν από την αρχή μία από τις δυο επικρατέστερες για τον ρόλο. Η άλλη ήταν η Βίβιαν Λι. Η Ντίτριχ θεώρησε εγγύηση την παρουσία του Μπίλι Γουάϊλντερ, και δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει. Η σειρά, που είναι συμπαραγωγή του BBC, κέρδισε αρκετά βραβεία και ήταν υποψήφια για άλλα τόσα, ανάμεσα τους και το BAFTA για καλύτερη μίνι-σειρά.

Οι Περιπέτειες του Ηρακλή Πουαρό

Ο πασίγνωστος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό α) πηγαίνει διακοπές σ’ ένα κομψό ξενοδοχείο στη νότια ακτή του Ντέβον, συνοδευόμενος από τον φίλο του Κάπτεν Χέιστινγκς, β) λύνει υπόθεση που σχετίζεται με μια πολιτική ίντριγκα, γ) είναι πεπεισμένος ότι το περίπλοκο στήσιμο κρύβει μια απλούστερη λύση, δ) βοηθά την φίλη του Αριάδνη Όλιβερ, συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Γενικά πολλά επεισόδια σε επαύλεις ή πάνω σε τρένα ή κάπου παραθαλάσσια που κάποιος δολοφονείται και ο καλύτερος ντετέκτιβ όλων των εποχών λύνει το αίνιγμα. Άπειρα επεισόδια στη διάθεσή σου εδώ