Το έντονο φλερτ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την αστυνομοκρατία δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ωστόσο από την Πέμπτη, με αφετηρία την εισβολή αστυνομικών στο Πολυτεχνείο (επιχείρηση που θέλησε να παρακολουθήσει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με τα μάτια του) και στη συνέχεια με προσαγωγές ανθρώπων στα Εξάρχεια λες και είναι ύποπτοι για το χειρότερο έγκλημα, τη στιγμή που απλώς έκαναν βόλτα τον σκύλο τους.

Η αδικαιολόγητη αστυνομική βιαιότητα, εν τω μεταξύ, δείχνει να γίνεται ιδιαιτέρως έντονη στην Καρδίτσα. Σε βίντεο που θα βρεις παρακάτω, φαίνεται ένας αστυνομικός να επιτίθεται και να φορά χειροπέδες σε νεαρό ζευγάρι που απλώς καθόταν σε παγκάκι της πλατείας. Οι αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό ακούγονται να θυμίζουν με τις φωνές τους στους αστυνομικούς πως θα έπρεπε να ντρέπονται, και σε εμάς πως είμαστε ακόμα άνθρωποι και διαχωρίζουμε το φυσιολογικό από το παράλογο.

Στο βίντεο φαίνεται ένας αστυνομικός, στην πλατεία Λάππα της Καρδίτσας, να πετά και να κρατά στο έδαφος νεαρή κοπέλα, όσο έκανε τυπικό έλεγχο για χρήση μάσκας. Η κοπέλα ακούγεται να του φωνάζει να την αφήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα συνελήφθη για απείθεια, με τους αστυνομικούς να αναφέρουν πως αρνιόταν να προσκομίσει την ταυτότητά της. Και αυτό μάλλον λειτούργησε ως ένας καλός λόγος για να δούμε σκηνές αστυνομικής βίας απέναντι σε μια νεαρή κοπέλα μια απλή Κυριακή.