Όσο το Instagram είναι απασχολημένο να μπανάρει γυμνά γυναικεία σώματα, στήθη και ρώγες, δυο ακραία προβληματικές σελίδες ζουν και βασιλεύουν στην πλατφόρμα. Το ακραία προβληματικές σελίδες είναι μια πολύ αδύναμη σύσταση λέξεων για να περιγράψει accounts με περιεχόμενο την κακοποίηση γατιών.

Οι λογαριασμοί @killwitheva και @eva420 από ό,τι φαίνεται ανήκουν στο ίδιο άτομο, και αν τύχει να βρεθείς μπροστά στο ένα από τα δυο, λίγο αφηρημένος, μπορεί και να μην καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει. Θα δεις απλά δυο αναρτήσεις στις οποίες μια γάτα φαίνεται κάπως τρομαγμένη, και μπροστά της υπάρχει το σημείωμα “kill with eva” που στην τελική αν δεν έχεις χρόνο για χάσιμο στο Instagram, δε θα μπεις καν σε διαδικασία να αποκωδικοποιήσεις. Το πρόβλημα ξεκινάει, αν βρεθείς στο άλλο account του οποίου η πιο πρόσφατη ανάρτηση θα μπορούσε να συνοδεύεται με την κλισέ, μιντιακή φράση «προσοχή, σκληρές εικόνες».

Το πρόβλημα διογκώνεται όταν κλικάρει κανείς την ιστοσελίδα του λογαριασμού και αντιλαμβάνεται για τα καλά πως πρόκειται για λογαριασμό που προβάλλει την κακοποίηση ζώων ως κάποιου είδους φετίχ, χόμπι και άξιας προβολής δραστηριότητας. Πρόκειται για δυο λογαριασμούς που από ό,τι καταλάβαμε έχουν δεχτεί αρκετά reports αλλά βρίσκονται ακόμα εκεί, διαθέσιμα, έχουν και κάποια follows και η ζωή συνεχίζεται. Στο μεταξύ, το Instagram δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το μη τυχόν και ξεφύγει καμία θηλή σε καμία γυναικεία φωτογραφία και θιχτούν χρήστες που προτιμούν να βλέπουν κακοποιημένες ή σκοτωμένες γάτες από ό,τι το ανθρώπινο σώμα ως έχει.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @killwitheva (@killwithevas)

Αυτή η φωτογραφία αφορά μάλλον τις στιγμές πριν τραβηχτεί ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα άτομο να πατάει με ψιλοτάκουνα μια γάτα. Θέλησε μάλιστα να μας ενημερώσει πως η γάτα δεν ήταν “μαλακή”. Μπορείς να το δεις εδώ, με δική σου ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να γίνουν μαζικά reports ώστε να πέσουν οι λογαριασμοί αυτοί. Χρειάζεται να γίνουν έρευνες για το ποιος τις χειρίζεται και το πόσες γάτες έχουν περάσει από τα χέρια του. Τέλος, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του «ακατάλληλου» σε ό,τι αφορά το Instagram, μια πλατφόρμα που καλώς ή κακώς ασκεί μεγάλη επιρροή σε επίπεδο εικόνας, αισθητικής και μάλλον κανόνων και μέτρων του τι είναι ΟΚ και τι όχι.