Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας όταν κάνει εμφανίσεις δεν χαρίζει κάστανα. Ο κύριος Κικίλιας για την ακρίβεια, κάνει τόσο σπάνιες εμφανίσεις, που κάθε φορά που τον βλέπουμε έχει άλλο στιλ στα μαλλιά.  Εντυπωσιακό γεγονός, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι υπουργός Υγείας σε μια περίοδο που έχουμε παγκόσμια πανδημία κσι στη χώρα τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά.  Στο ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε προαγωγή γι΄αυτό. Όπως και να έχει, αυτό μας έλαχε τώρα, αυτό θα φάμε.

Σε μια λοιπόν από τις σπάνιες αυτές εμφανίσεις στον ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στη Σία Κοσιώνη, που θα έλεγε κανείς ότι ίσως να μην είναι και τόσο εχθρικό περιβάλλον για έναν υπουργό της κυβέρνησης, βγήκε και τα είπε τσεκουράτα και έφτασε το μαχαίρι ως το κόκκαλο.. 

Όταν τον ρώτησε η  παρουσιάστρια Σία Κοσιώνη αν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ζήσουμε στη Θεσσαλονίκη με τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, σκηνικά όπως αυτά που έζησαν οι άνθρωποι στην Ιταλία, ο  Βασίλης Κικίλιας απάντησε κάτι που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αναλύσουμε. Μέχρι τώρα, το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι χρησιμοποιεί ελληνικές και αγγλικές λέξεις. Κάτι αναφέρει για opinion makers (έκφραση βγαλμένη και καλώς ξεχασμενη στα βαθιά 90s), κάτι για ηγέτες, κάτι για οργανωμένες πολιτείες.

“Κοιτάξτε κυριά Κοσσιώνη, αυτό εξαρτάται και αφορά το σύνολο της οργανωμένης πολιτείας, αυτών οι οποίοι είναι opinion makers και opinion leaders, δηλαδή των ηγετών, του Πρωθυπουργού και της αντιπολίτευσης, και του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονται και κρίνουν μέσα στη Δημόσια Υγεία και του συνόλου των πολιτών”.

Τώρα, να είναι αυτό το παιχνίδι που μας έβαζαν στο δημοτικό να βάλουμε τις λέξεις στη σωστή σειρά για να βγάλουν νόημα;  Να είναι κάποιο άλλο κόλπο; Κάποιο αστείο ίσως που κάνουν οι ιατροί – μπασκετομπολίστες μεταξύ τους; Άγνωστο. Αν κάποιος από τους αναγνώστες καταφέρει να βγάλει κάποιο νόημα ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Αυτό μόνο τίποτα, άλλο.