Ο γνωστός δημοσιογράφος, Τζέφρι Τουμπιν απολύθηκε μετά από 27 ολόκληρα χρόνια από το περιοδικό New Yorker, γιατί κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης με συναδέλφους του, πιάστηκε να αυνανίζεται. Για την ακρίβεια ο Τζέφρι, κι ενώ βρισκόταν σε βιντεοκλήση με τους συναδέλφους του, απφάσισε να τους βάλει on hold και να μπει σε μια άλλη κλήση λίγο πιο, “πικάντικη”. Φαίνεται πώς ήταν τόσο μεγάλη η ανάγκη του δημοσιογράφου, που δεν τσέκαρε ποια zoom είναι ανοιχτά, ή έστω ρε παιδί μου να πάει στην τουαλέτα να κάνει δουλειά του ο χριστιανός.  Ας είμαστε ρεαλιστές, σε όλους μας έχει έρθει μια ερωτική επιθυμία σε μέρη που δεν θα έπρεπε. Στη δουλειά, στο σχολείο, σε καφετέρια αλλά δείξαμε χαρακτήρα. Εδώ ο 60χρονος Τζέφρι, σκέφτηκε, πάλεψε αλλά στο τέλος νικήθηκε από το “τέρας”. Για την ακρίβεια 

Η εκδοτική εταιρεία στην οποία ανηκει το The New Yoker, Conde Nast, έστειλε σε όλο το προσωπικό του ομίλου ένα μέιλ που έλεγε “Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε όλους ότι για εμάς είναι σοβαρά τα ζητήματα που σχετίζονται με τις εργασιακές σχέσεις”, ενώ την ανακοίνωση της απόλυση του Τζέφρι στους συναδέλφους του, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Condé Nast, Σταν Ντάνκαν, ο οποιός έγραψε σε σημείωμα προς όλο το προσωπικό ότι, μετά από εσωτερική έρευνα, αποφασίστηκε πως ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να συνδέεται πλέον με την εταιρεία. Επίσης για να κόψει τα φτερά όποιου σκεφτεί να ξανακάνει κάτι τέτοιο πρόσθεσε: “Δεσμευόμαστε να διατηρούμε ένα περιβάλλον όπου όλοι αισθάνονται σεβασμό και πως τηρούνται τα πρότυπα συμπεριφοράς”.Ο ίδιος ο Τζέφρι ανακοίνωσε στον κόσμο την απόλυσή του με ένα tweet.

https://twitter.com/NewYorker?ref_src=twsrc%5Etfw

 Το περιστατικό συνέβη στις 15 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τις εκλογές. Σε δηλώσεις που έκανε ο Τζέφρι Τούμπιν είπε “έκανα ένα αμήχανα ηλίθιο λάθος, πιστεύοντας ότι ήμουν εκτός κάμερας. Πίστευα ότι δεν ήμουν ορατός στο Zoom. Νόμιζα ότι κανείς στην κλήση  δεν μπορούσε να με δει. Νόμιζα ότι είχα απενεργοποιήσει το βίντεο”. Ατυχία!