Όσο εμείς στην Ελλάδα ακολουθούμε τις κλισέ ευρωπαϊκές πρακτικές αναφορικά με τη χρήση μάσκας (πρόστιμο 300 ευρουλακίων), στην Ινδονησία αφήσουν τη φαντασία τους να δουλέψει και βρίσκουν ευφάνταστους τρόπους ώστε να κάνουν πιο διασκεδαστική της δική τους θλιβερή ζωή. Κλιμάκια των τοπικών αρχών φροντίζουν να επιβάλλουν τιμωρία σε όσους δε φορούν μάσκα και τους υποχρεώνουν να πέσουν μπρούμυτα και να… κάνουν push-ups. Η γυμναστική ποινή που θυμίζει στρατιωτικό καψόνι (όχι του ελληνικού στρατού, διότι η μόνη περίοδος που δεν κάναμε γυμναστική ήταν όταν υπηρετούσαμε) είναι ένα από τα μέτρα που επιβάλλονται, ενώ οι πιο «μερακλήδες» υποχρεώνονται από ένστολους να σκάψουν λάκκους σε νεκροταφεία ή να προσευχηθούν μεγαλοφώνως για τα θύματα της πανδημίας. Τίμιο.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αυτό το διαφορετικό είδος τιμωρίας έχει φέρει αποτελέσματα και η Ελλάδα ως χώρα της πατέντας και του copy paste οφείλει να προσαρμόσει τις δικές της τιμωρίες. Εμπνευστήκαμε από τη ζωή του Έλληνα φαντάρου και προτείνουμε 3 ιδέες με τις οποίες δυστυχώς σχεδόν όλοι οι στρατεύσιμοι είναι εξοικειωμένοι, διότι το καψόνι είναο ο ορισμός της φράσης “δεν είναι μαγκιά είναι αυτοταπείνωση”. Οπότε ξέχνα το χαρτί μετακίνησης, μετατρέπεται σε εξοδόχαρτο και ετοιμάσου για τα χειρότερα 

Push-ups εσείς, καθαρισμός χημικής τουαλέτας εμείς

Πόσο αφόρητα κλισέ το «πέσε και παίρνε». Εκτός αν πρόκειται για μπουφέ. Τη στιγμή που στην Ινδονησία κάνουν κάμψεις και στάζει το κορμάκι τους, στην Ελλάδα το τελικιάζουμε και πράττουμε αυτό που κανείς δεν τολμά. Εμπνευσμένοι από την «Καλλιοπή», ο καθαρισμός χημικής τουαλέτας σε λαϊκή αγορά ή στην Ομόνοια είναι η τιμωρία Νο1. Χρήσιμη λεπτομέρεια: «Εκεί θα μπεις ΧΩΡΙΣ μάσκα».

via GIPHY

Γόπινγκ στο Σύνταγμα

Ξέχασες τη μασκούλα σου; Λογικό. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να μην την ξεχάσεις ποτέ ξανά. Η «αγαπημένη» ασχολία του «γόπινγκ» βγαίνει από το μαγικό κουτί με τις αγγαρείες του ελληνικού στρατού και σε περιμένει για να τη ζήσεις στην πλατεία Συντάγματος. Το μάζεμα και της τελευταίας γόπας τσιγάρου και η κατάληξη σε άδειο μπουκάλι νερού υπόσχεται να κάνει τη μνήμη σου πιο δυνατή και να δεις τη μάσκα ως το απαραίτητο αξεσουάρ του στιλ σου.

Delivery με φαγητού στρατού μέχρι να λήξει η καραντίνα

Ευτυχώς που υπάρχουν τα μαγειρεία και πλουτίζουν τα ΚΨΜ. Με τα όσπρια να είναι ό,τι πιο τίμιο θα βγει από το καζάνι της κόλασης που ακούει στο όνομα «φαγητό στρατού», η 3η τιμωρία για σένα που δε φοράς μάσκα είναι η αποκλειστική διατροφή με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του στρατού. Ένα πρόγραμμα διατροφής που θυμίζει Κατοχή, θα σε κάνει να πηγαίνεις κρυφά τις νύχτες στην κατάψυξη για γλυκό και στη συσκευασία με το οικογενειακό παγωτό, πάντα θα βρίσκεις κατεψυγμένο αρακά.Ας πρόσεχες και να έβαζες μάσκα, κουτοπόνηρε φίλε μου. Λεπτομέρεια: «Δες το θετικά. Μετά την καραντίνα θα είσαι -10 κιλά κάτω και συν 10 χάπια για την κατάθλιψη πάνω».