Χθες το απόγευγμα ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης 

που ως στόχο έχουν να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον εξάπλωση του κορονοϊού. Όταν ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00, κάποια μίντια έγραψαν ότι στα πλαίσια αυτού του μέτρου, απαγορεύονται και τα delivery (ή οι τροφοδιανομές, όπως θα έλεγε και μια ψυχή) Αυτό, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στα σόσιαλ μίντια. Για την ακρίβεια μέσα σε ένα μισάωρο, η είδηση αυτή εξαπλώθηκε στα σόσιαλ μίντια με ταχύτητα που θα ζήλευε ο κορονοϊός ή και το φως, θα έλεγε κανείς.

Εντάξει μην κοροϊδευόμαστε, όλοι όταν διαβάσαμε την είδηση σε κάποιο site ή από κάποιον φίλο, μουδιάσαμε. Είναι κομμάτι της ζωής μας, τι λέω, είναι κομμάτι της κουλτούρας μας το ντελίβερι. Προσωπικά, κάποια στιγμή έχω ψωνίσει 200 ευρώ πράγματα από το σούπερ μάρκετ, με σκοπό  να μείνω άφραγκος και να αναγκαστώ να μαγειρέψω και μόλις 3 ώρες μετά, δανείστηκα για να παραγγείλω.

Πέρα από αυτό όμως, όπως και στο πρώτο λοκντάουν, έτσι και τώρα είναι ανάμεσα στους αφανείς ήρωες της καραντίνας και για αυτό τους αγαπάμε και κυρίως τους σεβόμαστε

Νομίζω όλοι σκεφτήκαμε “τι θα γίνει τώρα;” “Που πάμε;” “Πότε θα ξαναέρθει ο συμπαθητικός νεαρός με το κράνος στο κεφάλι να μου πει “καλησπέρα φίλε, 9,70″;”. “Την τελευταία φορά γαμώτο δεν του είπα ούτε γεια”. Κάποιοι πιο ρομαντικοί πήραμε τηλέφωνο στις ψησταριές και κλαίγαμε, άλλοι έστειλαν λουλούδια. Τα ντελίβερι ρε αλήτες; Κόψτε μας το μικρό δαχτυλάκι, όχι τα ντελίβερι. 

https://t.co/iIf9lPTFfS
https://t.co/1WtX1nFt61
https://twitter.com/kalaMaraki__/status/1326616078819225601?ref_src=twsrc%5Etfw
https://t.co/N1q2TOT0Z0
https://twitter.com/MERKEL_7/status/1326788038253568003?ref_src=twsrc%5Etfw

Βέβαια ξεχάσαμε ότι την είδηση τη διαβάσαμε στα σόσιαλ μίντια. Και τι σημαίνει αυτό; Aν κάτι μας κάθεται καλά στο αυτί ή μας είναι αρκετό για να κάνουμε καλαμπουράκια, το υιοθετούμε χωρίς καν να το ψάξουμε. Στο κάτω κάτω και ειδησεογραφικά sites τα γράψανε, μας φτάνει για να το πάρουμε ως δεδομένο. Δεν έχουν δώσει και δικαίωμα τα ελληνικά μίντια για να τους αμφισβητήσουμε.  

Μετά τον γενικό χαμό που έγινε και επειδή στην κυβέρνηση ξέρουν να ζυγίζουν καταστάσεις, φοβούμενοι μια λαϊκή επανάσταση, έβγαλαν ένα δελτίο τύπου που έλεγε ξεκάθαρα ότι τα ντελίβερι δεν κόβονται. Δεν είναι να παίζεις με τέτοια θέματα.