Τα «αλητάκια» που στοχοποιήθηκαν όσο κανείς το τελευταίο διάστημα, όχι απλά ξεχρεώνουν με τις δικές μας ανεπάρκειες αλλά τα χρόνια, βγαίνοντας στον δρόμο για να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, συνεχίζουν να ξεχρεώνουν αντί ημών και με άλλες έννοιες, όπως ανθρωπιά ας πούμε.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, το 15μελες συμβούλιο του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, ζήτησε την άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου, ώστε να καταφέρει να εντοπίσει ποιοι από το συνολικό δυναμικό είναι εκείνοι οι μαθητές που δε μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, καθώς δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για οικονομικούς λόγους.

Αφορμή; Τα νέα μέτρα διαχείρισης της πανδημίας, που ακόμα μια φορά αφήνουν εκτός ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και περιπτώσεις των οποίων η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει όσα η κυβέρνηση θεωρεί αυτονόητα.

Σκοπός των μαθητών αυτών είναι δώσουν τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει από τις δράσεις τους, για να προμηθευτούν οι συμμαθητές τους τάμπλετ. «Πέρυσι το προηγούμενο 15μελές είχε προσφέρει με τα λεφτά που είχε μαζέψει από εκδηλώσεις ένα λάπτοπ στο σχολείο» λέει η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Ιγγλέση, στο documentonews.gr, συνεχίζοντας: «έχουμε περίπου 30 παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το κινητό των γονιών τους. Επτά ώρες σε ένα κινητό».