Για κάποιους από εμάς, η αξία της βόλτας με το αυτοκίνητο είναι ανεκτίμητη. Ναι, διάολε. Μουσική, καφές και δρόμος είναι αρκετά για να αδειάσει το μυαλό μας. Στο μεταξύ, τώρα που μπαίνουμε σε δεύτερο lockdown η ιδέα ακυρώνεται. Στην πραγματική ζωή, όμως. Γιατί virtually μπορούμε να κάνουμε βόλτες με το αυτοκίνητο και όχι απλά στην Αθήνα, αλλά σε 38 πόλεις παγκοσμίως. God bless, Drive & Listen είναι η φάση.

Το Drive & Listen είναι εφαρμογή που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει μια εικονική βόλτα με το αυτοκίνητο σε κάποια από τις 38 διαθέσιμες πόλεις. Μπορεί να περάσει μπροστά από αξιοθέατα, να ακούσει τους ήχους τους δρόμους που πολλές φορές κάποιοι απολαμβάνουμε ιδιαίτερα, αλλά και τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δεν έχεις κάνει βόλτα σε πόλη σαν local αν δεν έχεις ακούσει τι παίζει στο ραδιόφωνό της. Όλοι το ξέρουν αυτό.

Η εφαρμογή είναι ιδέα του Erkam Şeker, ενός φοιτητή από την Κωνσταντινούπολη που σπουδάζει στο Μόναχο. Σε δηλώσεις του στο Lonely Planet, ο Şeker δήλωσε πως η αρχική του έμπνευση προέκυψε από τη νοσταλγία του για το σπίτι του, την πατρίδα του. Σε εμάς πάλι, μπορεί απλά να καλύψει εκείνο το κενό που αναπόφευκτα θα φέρει η (όχι και τόσο) νέα καραντίνα, από βόλτες, άσφαλτο και μουσικές. Αλλά και εκείνα τα ταξίδια, διάολε, που έχουμε στερηθεί από την αρχή σχεδόν της πανδημίας.

Η εφαρμογή είναι εξαιρετικά απλή στη χρήση της. Απλώς κλικάρεις ΕΔΩ, σκρολάρεις μέχρι να βρεις ποιας πόλης της urban εμπειρία θες να βιώσεις, ενώ από κάτω ακριβώς επιλέγεις τον τοπικό, ραδιοφωνικό σταθμό που θέλεις.

Η φάση είναι Μένουμε Σπίτι Σεζόν δυο, αλλά βολτάρουμε κανονικά.