Η εκδίκηση ήταν θέμα χρόνου για τη Γκρέτα Τούνμπεργκ, που από ό,τι φαίνεται περίμενε την κατάλληλη αφορμή για να πληρώσει τον Ντόναλντ Τραμπ με το ίδιο νόμισμα. Η ακτιβίστρια με ανάρτησή της στο Twitter δεν άντεξε να μην εκμεταλλευτεί τις απανωτές αναρτήσεις του (πρώην;) προέδρου που καλούσε να σταματήσει η καταμέτρηση ψήφων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Τόσο γελοίο. Ο Ντόναλντ πρέπει να δουλέψει το πρόβλημα διαχείρισης θυμού του, και μετά να πάει να δει μια παλιά καλή ταινία με έναν φίλο: Χαλάρωσε Ντόναλντ, χαλάρωσε!», έγραψε σε ανάρτησή της, κοπιάροντας ακριβώς το αντίστοιχο tweet-επίθεση του Τραμπ στην ίδια τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

https://t.co/4RNVBqRYBA

Με την τότε ανάρτησή του, ο Αμερικανός Πρόεδρος χαρακτήρισε γελοίο το γεγονός ότι το TIME επέλεξε την Τούμπεργκ ως πρόσωπο της χρονιάς και καλούσε την έφηβη να κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα: να μανατζάρει το θέμα διαχείρισης θυμού της, να πάει να δει μια ταινία με έναν καλό φίλο και να χαλαρώσει.

https://t.co/M8ZtS8okzE

Η Τούνμπεργκ, έχοντας επανειλημμένα συγκαλέσει τους ηγέτες παγκοσμίως να πάρουν πιο σοβαρά το θέμα της κλιματικής κρίσης, έχει έρθει σε ρήξη αρκετές φορές ως τώρα με τον Τραμπ. Από την άλλη πλευρά, ο Biden, το αντίπαλο δέος, δείχνει να ικανοποιεί περισσότερο τα αιτήματά της σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον. Πρόσφατα επιβεβαίωσε πως θα επανενταχτεί στη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, μια συμφωνία που και η ίδια η Γκρέτα στηρίζει εδώ και καιρό.

Στο μεταξύ, η συμβουλή της Γκρέτα δε φαίνεται να έπιασε τόπο, αφού ο Τραμπ συνεχίζει να τουητάρει ασταμάτητα, τη στιγμή που το ίδιο το Twitter προειδοποιεί για κάποια από αυτά, ότι ενδέχεται να είναι παραπλανητικά, και επιτρέπει στους users να το δουν μόνο εφόσον έχουν διαβάσει την ειδοποίηση.