Ο Bernie Sanders είχε προβλέψει όλα όσα βλέπουμε σε αυτή τη φάση, σε επίπεδο αμερικανικών εκλογών, μπροστά στα μάτια του Jimmy Fallon, που τότε ίσως να μην τον είχε πάρει και τόσο σοβαρά, αλλά τώρα υποθέτουμε ανακαλεί όσα είχε πει ο σοφός Sanders σε παράθυρο της εκπομπής του.

Η προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ εξελίσσονται σε μάχη στήθος με στήθος σε αυτή τη φάση. Κυριολεκτικά, χρειάζεται να μένει κανείς απόλυτα συντονισμένος με τις εξελίξεις για να μη χάσει τη μπάλα. Η κατάσταση είναι οριακή, αλλά στο μεταξύ ο Τραμπ έχει ήδη βγει και δηλώσει νικητής περιχαρής, σαν να έχει τελειώσει η διαδικασία, ενώ χαρακτήρισε ως «απάτη» της εκλογές.

Ενώ πολλοί σοκαρίστηκαν με τη διάθεση του Τραμπ να βγει εκεί έξω σχεδόν να γιορτάσει μια νίκη που δεν έχει έρθει ακόμα, εμείς πάλι σοκαριστήκαμε με τον γερουσιαστή Bernie Sanders, ο οποίος με έναν μαγικό τρόπο είχε προβλέψει τις εκλογές ήδη από τις 24 Οκτωβρίου. Κυριολεκτικά, μέχρι και στις πολιτείες μέσα έπεσε. Κι αν την πρόβλεψη των πολιτειών τη βρίσκεις «φτηνό κόλπο», να σε ενημερώσουμε πως μέχρι και το γεγονός ότι βγήκε ο Τραμπ να δηλώσει νικητής κατάφερε και πρόβλεψε.

Τα spoilers του Sanders που έγιναν πραγματικότητα

Σε clip από την εκπομπή του Fallon, ο Sanders ανέφερε πως o Τραμπ θα απορρίψει τις επιστολικές ψήφους λόγω καθυστερήσεων. Όταν ο Fallon τον ρώτησε αν πιστεύει πως θα καθυστερήσει μέρες το αποτέλεσμα, ανέλυσε πως πολιτείες όπως Πενσυλβάνια, Μίσιγκαν, Γουινσκόνσιν θα λάβουν πολλές επιστολικές ψήφους. Σε αντίθεση με τη Φλόριντα, για παράδειγμα, αυτές δεν έχουν τη δυνατότητα να τις μετρήσουν όλες μέχρι τη μέρα της ίδιας της αναμέτρησης (για λόγους που δεν εξήγησε). Αυτό σημαίνει πως πολλές ψήφοι δε θα έχουν ληφθεί υπόψη μέχρι αργά.

https://t.co/nMtwlqTd4S

Ο Sanders ανέφερε την ανησυχία του πως οι περισσότεροι Δημοκρατικοί θα επιλέξουν επιστολικές, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί είναι πιο πιθανό να καταφθάσουν σε εκλογικά κέντρα. Μετάφραση Sanders; Θα μετρηθούν περισσότερες Ρεπουμπλικανικές ψήφοι και άρα θα βγει ο Τραμπ με στόφα νικητή να ευχαριστήσει τον λαό που του δίνει τη προεδρία για ακόμα τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, την άλλη μέρα θα αρχίσουν να μετρούνται όλες οι ψήφοι και θα έχουμε το μεγάλο plot twist. Ο Μπάιντεν θα έχει κερδίσει σε πολιτείες που ο Τραμπ νόμιζε πως είχε «κατακτήσει». Μπουμ. Μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα σε όλα ή είναι ιδέα μας;

Πάντως, αυτή τη στιγμή προηγείται ο Τραμπ και εμείς λέμε να ακούσουμε τον Sanders και να αποφασίσουμε πώς νιώθουμε, απλά λίγες μέρες μετά.