Το coming out ενός LGBTQ+ ατόμου είναι ένα σημείο-σταθμός στη ζωή του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα coming out που συμβαίνει στη μέση ελληνική οικογένεια. Αυτό ακριβώς πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ “Letters”, του Αναστάση Δαλλή.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τέσσερις πραγματικές ιστορίες Ελλήνων, στην κοινωνία του 2020, που δεν έχουν ακόμα καταφέρει να μιλήσουν στους γονείς τους για τη σεξουαλικότητά τους. Ο καθένας για τον δικό του λόγο. Κάπως έτσι, καταλήγουν να στέλνουν ανώνυμα γράμματα, απλά για να βάλουν τις σκέψεις τους σε σειρά.

Ενιαία αφήγηση, μουσική που σε συνεπαίρνει, πλάνα που έχουν κάτι από πόλη και η μια ανθρώπινη φιγούρα. Αυτά είναι τα μέσα του σκηνοθέτη για να αναδείξει ζητήματα όπως αυτό της ομοφοβίας, της αποδοχής και όλων όσων σταματούν ένα άτομο να μπορεί να είναι 100% ο εαυτός του μπροστά στους γονείς του. Τους Έλληνες γονείς της κοινωνίας του 2020.

Η ομάδα των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, έχει δημιουργήσει ένα crowdfunding, όπου μπορούμε όλοι να συνεισφέρουμε, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την ολοκλήρωση της ταινίας. Θα το βρεις ΕΔΩ.

Σκηνοθεσία- Διεύθυνση φωτογραφίας- Μοντάζ: Αναστάσης Δαλλής

Αφήγηση- Ερμηνεία: Ήρα Παπακωνσταντίνου

Μουσική: Δήμος Βρύζας

Ηχοληψία- Επεξεργασία/μίξη ήχου: Γιάννης Δημητρούδης

Σχεδιασμός αφίσας: Πέτρος Ζαφείρης

Αγγλικοί υπότιτλοι: Γεωργία Πολυμενέρη

Οργάνωση παραγωγής: Αναστάσης Δαλλής