Από το Σάββατο και έπειτα, με τα νέα μέτρα να κλείνουν χώρους εστίασης, θέατρα, κινηματογράφους και γυμναστήρια, γίνεται τεράστιος λόγος για το κατά πόσο ξεπερνά τα όρια της λογικής το γεγονός πως οι εκκλησίες παραμένουν ανοιχτές, με όσα αυτό συνεπάγεται. Λίγο ακόμα προβληματισμό στο debate ήρθε να προσθέσει ένας ιερέας στη Θεσσαλονίκη, η οποία σήμερα ξύπνησε με lockdown, ο οποίος όχι απλά έφερε για λίγο τον Μεσαίωνα στη συμπρωτεύουσα, αλλά έδωσε ρεσιτάλ συνομωσιολογίας χαλαρός από το βήμα του. 

Στον Άγιο Αθανάσιο της Θεσσαλονίκης, ο πατέρας Αντώνιος έδωσε τη δική του ερμηνεία για τον θάνατο μικρών παιδιών στη Σμύρνη, μετά από τον σεισμό της περασμένης εβδομάδας. Πρακτικά, ως απάντηση του Θεού στο ενδεχόμενο να κλείσουν οι εκκλησίες το ερμήνευσε, ενώ μάλιστα «απείλησε» πως μπορεί να υπάρξει και συνέχεια. 

«Αν θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν, θα την έχουμε», σημείωσε, θεωρώντας μάλλον τον εαυτό του το μεγαλύτερο σπόιλερ της πορείας της χώρας, αλλά και έγκυρη πηγή των σχεδίων του Θεού.

“Πολύ σωστά ένας πατέρας από το Άγιον Όρος είπε αυτές τις ημέρες: πρώτη φορά ακούστηκε ένας ιός να μην αφήνει τον επιτάφιο να βγει, να διώχνει τον κόσμο από την Εκκλησία. Τι σόι ιός είναι αυτός;”, αναρωτήθηκε με τα κρούσματα να αυξάνονται προοδευτικά στο μεταξύ. Επιπλέον, συγκάλεσε σε ανυπακοή των μέτρων που λαμβάνουν οι αρχές για την προστασία των πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπακοή οφείλουμε στο νόμο και το θέλημα του Θεού». Σε ένα άλλο σημείο αναφέρει πως μόνο όταν οι πιστοί φοβούνται τη θεία κοινωνία και το κοινό κουταλάκι και να φιλήσουν την εικόνα, κολλάνε κορωνοϊό.

https://t.co/GmuXmfFCIW

Γενικά είκοσι λεπτά κράτησε το παραλήρημα και κάπως φοβόμαστε για το πόσες ευάλωτες κεραίες βρήκε στο κοινό.