Ένα κείμενο που είχε ως πηγή έμπνευσης δελτία τύπου μιας καθημερινής σαπουνόπερας που κάνει ρεκόρ τηλεθέασης δυο χρονιές σερί και μας έβαλε σε σκέψεις. Πώς θα ήταν οι χαρακτήρες από το Διαφάνι αν είχαν πάει Στρατηγάκη και τους είχε συμπεριλάβει το Netflix στο περιεχόμενο του. Disclaimer: οι φωτογραφίες είναι ίσως τόσο χάλια που σκέφτομαι να τις κορνιζάρω επειδή καταλήγουν αριστούργημα, είναι λίγο πιο χάλια από τα σενάρια που σκεφτήκαμε.

Δρόσω in Paris: το spin off της μιλένιαλ Σταμίρη

Η Δρόσω Σταμίρη, μικρότερη αδελφή της οικογένειας, ξεσηκώνει πάθη στο Παρίσι. Είναι ένα ζωντανό και χαρούμενο πλάσμα που δεν διστάζει να δει τη ζωή σαν ταύρο και να την αρπάξει γερά από τα κέρατα. Αυθόρμητη και θρασύς προσπαθεί να φερθεί όπως τα κορίτσια της ηλικίας της αλλά τα όνειρα της είναι το διαβατήριο που θα της εξασφαλίσει μια νέα ζωή μακριά από τα στενά όρια του χωριού. Στο Παρίσι θα γνωρίσει το Νικηφόρο Σεβαστό, ρομαντικό επαναστάτη που του αρέσει η κοσμική ζωή, έχει εκλεπτυσμένα γούστα και θέλει να κυνηγήσει μια καριέρα ως συγγραφέας. Δεν νιώθει η Δρόσω ότι είναι το αγόρι της Ασημίνας και το διεκδικεί. Ζει και ένα μπλεξιματάκι στην Αριστερή όχθη με τον καταφερτζή μαλαγάνα Τάκη που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και με το καλό και με το άγριο. Και εργάζεται ως ρεμπέτης σε καμπαρέ. Αγαπημένο επεισόδιο: όταν η Δρόσω δείχνει να σκέφτεται ξανά την πρόταση του Κυριάκου του κλαριντζή να τραγουδάει μαζί του στα πανηγύρια του Μουλέν Ρουζ. Η Δρόσω φοράει πολλά Chanel, τρώει υδατάνθρακες και έχει Instagram.Η σειρά έχει πολλά κλισέ αλλά πήρε το πράσινο φως για δεύτερη σεζόν.

 Το Γκαμπί του Μελέτη: ο μονόφθαλμος σκακιστής που νίκησε τους μάστερ

Ένα sequel για όλα τα κακοποιημένα παιδιά εκτός γάμου στο Διαφάνι. Ορφανός παρατρεχάμενος  του Δούκα, το παιδί για όλες τις δουλειές, αγοράζει μια χρωμοβαφή και γίνεται ginger και επειδή είναι ο επιστάτης ξέρει από σκάκι, ειδικά όταν τον τιμώρησε ο Δούκας και τον πέταξε σε ένα λάκκο ανακάλυψε το ταλέντο να βλέπει παρτίδες στο μυαλό του. Μετά τον πυροβολισμό του έγινε ο νέος Γκάρι Κασπάροφ στο Διαφάνι. Ο Δούκας τον γράφει σε πάρα πολλά τουρνουά και η φήμη του ξεπερνά τα όρια της περιφέρειας. Παράλληλα πίνει για να ξεχάσει τον καημό της καψούρας με την Πηνελόπη και παίρνει κάτι πράσινα ηρεμιστικά που του δίνει η Ανέτ για τα νεύρα του. Δεν μιλάει πολύ αλλά κουνάει αριστοτεχνικά τα πιόνια του. Οι αντίπαλοι του τον φοβούνται επειδή τους εξολοθρεύει σε χρόνο dt.

 Peaky Blinders από το Διαφάνι:  Η συμμορία των αδελφών Σταμίρη

Μια επική ιστορία των αδελφών που δεν ήθελαν να γίνουν γκάνγκστερ αλλά η ζωή στο Διαφάνι είναι πιο σκληρή από το μεταπολεμικό Μπέρμιγχαμ. Εγκληματική συμμορία φεμινιστική αγωνίζεται σε αγροτικό τοπίο που μαστίζεται από οικονομικές ανισότητες. Οι κομμουνιστές δεν ονειρεύονται μονό την επανάσταση, την προετοιμάζουν και η κυβέρνηση του Δούκα την περιμένει. Αρχηγός τους η Ελένη, δυναμική και δίκαιη. Σε μια άλλη εποχή ίσως την χαρακτήριζαν φεμινίστρια και επαναστάτρια αφού δεν φοβάται να τα βάλει με τους άντρες και να αμφισβητήσει ανοιχτά τον τρόπο με τον οποίο φέρονται σε μία κλειστή κοινωνία.  Μετά το θάνατο του πατέρα της, γίνεται ο “άνδρας” της οικογένειας με μοναδική της έγνοια τις δύο μικρότερες αδελφές της. Μια έγνοια που θα γιγαντωθεί μετά το φόνο του Σέργιου Σεβαστού. Μπροστά στον κίνδυνο, η Ελένη θα μεταμορφωθεί σε λέαινα και θα σηκώσει ένα τείχος ανάμεσα στην οικογένειά της και όλους όσους βλέπει ως απειλή.

Unorthodox: η Βιολέτα Μαυρουδή αυτοεξορίζεται στο Βερολίνο και τα φτιάχνει με τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο

Prequel των Άγριων Μελισσών. Η Βιολέτα πηγαίνει στο Βερολίνο για να ξεφύγει από έναν γάμο από προξενιό και μπαίνει σε μια παρέα μουσικών, αρνητών της μάσκας. Ώσπου το παρελθόν ξαναχτυπά. Η ζωντοχήρα θα συναντήσει τον Μιλτιάδη, που πάσχει από σχιζοφρένεια και του κάνουν εξορκισμό και πεθαίνει και γίνεται ζόμπι που κυνηγά τον Δούκα στο Walking Dead. Merge δυο σειρών. Δεν ξανάγινε. Αγαπημένο επεισόδιο όταν πηγαίνει η Βιολέτα με τον νέο της σύντροφο στο KaDeWe για να αγοράσουν ταπετσαρία για ένα home video που σκέφτηκε ο Πετράκος.

House of Cards: Η Μυρσίνη γίνεται πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στο Διαφάνι

Η Μυρσίνη Σεβαστού είναι τόσο σνομπ και ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ενώ η ίδια μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι υποχρεωμένη να μένει σε ένα χωριό. Και αποφασίζει να βγάλει από τη μέση τον Δούκα και να αναλάβει την εξουσία. Φυσικά την βοήθησε ο Θωμάς Κυπραίος που αυτοκτόνησε και πήρε αυτό το μυστικό στον τάφο του. Όπλα της ο εκβιασμός, η αποπλάνηση και η φιλοδοξία, αντιμετωπίζει αυξημένη δυσπιστία και απειλές. Η Μυρσίνη αφήνει τους εχθρούς της να πιστεύουν ότι είναι αποδυναμωμένη, καθώς σχεδιάζουν να την καθαιρέσουν. Ενώ οι Σταμιραίνες προσπαθούν να αποδυναμώσουν την εξουσία της εκείνη αμαυρώνει την κληρονομιά του Δούκα.

You: Ο Λάμπρος Σεβαστός είναι ο εμμονικός θαυμαστής της Ελένης

Ένας επικίνδυνα γοητευτικός και εμμονικός άνδρας, δάσκαλος στο Διαφάνι, που φτάνει στα άκρα για να μπει στις ζωές των ανθρώπων που του κινούν το ενδιαφέρον. Αρχίζει να παρακολουθεί κάθε βήμα της Ελένης Σταμίρη, να μπαίνει στα δικά της social media και προσωπικά μηνύματα, stalker της νέας εποχής. Παντρεύεται τη Θεοδοσία για να ρίξει στάχτη στα μάτια της Ελένης αλλά θα οργανώσει τη δολοφονίας της σε δημόσιο χώρο και θα πείσει τους πάντες ότι ήταν τυχαίο γεγονός. Ο πατέρας του γίνεται σχιζοφρενής εξαιτίας του και θα του κάνουν εξορκισμό. Ο Μιλτιάδης θα μπορούσε να παίζει και σε τηλεοπτική μεταφορά της Έμιλι Ρόουζ.

Orange is the new black: το Λενιώ στη μπουζού γίνεται μέλος γυναικείας συμμορίας

Η Ελένη μπαίνει στη μπουζού και πιάνει φιλίες με δεσμοφύλακα. Ο Βόσκαρης βάζει τη Μαίρη να παρακολουθεί τις κινήσεις του. Η Χριστίνα βρίσκει μια παράτολμη ιδέα, που θα μπορούσε να γλυτώσει την Ελένη από τα δεινά της. Ο Λάμπρος, ύστερα από το ανώνυμο τηλεφώνημα, συναντά τον Βόσκαρη. Η Ελένη και η Φωτεινή προσπαθούν να αποτρέψουν τη Χριστίνα να αποδράσει αλλά εκείνη είναι αμετάπειστη. Ο Λάμπρος προσπαθεί να μάθει ποιος είναι ο Μάνος Βόσκαρης και ποια είναι η σχέση του με τους Σεβαστούς. Θα βρει τρόπο και κουράγιο η Ελένη να του πει την αλήθεια για όσα περνάει μέσα στη φυλακή από τον Βόσκαρη; Ο Λάμπρος, μετά την εξομολόγηση της Ελένης για όσα της συμβαίνουν, προσπαθεί με τον Σαράφη να την πάρουν από ‘κει αλλά συναντούν εμπόδια. Η Ελένη αποτρέπει τον Λάμπρο να συνεχίσει τις προσπάθειες, με σκοπό να γλιτώσει από τον εφιάλτη που ζει. Το ίδιο βράδυ ο Βόσκαρης φέρνει την Ελένη στο σπίτι του, βάζοντας στόχο να μάθει την πραγματική αιτία της δολοφονίας του Σέργιου. Όμως, η Ελένη δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και η «μονομαχία» τους θα έχει μόνο έναν νικητή… Αυτή ίσως είναι η υπόθεση των επεισοδίων αυτής της εβδομάδας. Το σενάριο ξεπερνά τη φαντασία μας.Η Τέλεια Ληστεία: Ο Περικλής Τόλιας είναι ο Καθηγητής

Οκτώ ληστές παίρνουν ομήρους και κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο του χωριού, καθώς ένας αρχικακοποιός παρασύρει την αστυνομία να εκτελέσει το σχέδιό του. Ο  κοινοτάρχης του χωριού. Μορφωμένος, πολιτικάντης, φροντίζει να τα έχει καλά με όλους είναι ο προφεσόρ. Πείθει τον Προύσαλη, την Παγώνα, την Κύρα-Ρίζω, την Αγορίτσα, τον καφετζή Παναγιώτη, τον Προκόπη πρωτοξάδελφο Παναγιώτη, τον κλαρινιτζή Κυριάκο, αρραβωνιάρη της Ουρανίας και το Νέστορα Φαναριώτη να κλειστούν στο νομισματοκοπείο του Διαφανιού και να εκτελέσουν την τέλεια ληστεία. Η έλλειψη επικοινωνίας με την ομάδα οδηγεί σε ανταρσία και τη σύλληψη ενός εκ των ληστών. Θα διαφύγουν με τα 984 εκατομμύρια ευρώ και ζωντανοί; Ο Καθηγητής και η ομάδα του ενώνονται για να ελευθερώσουν τον κλαρινιτζή. Η οργή κι η θλίψη προκαλούν εντάσεις στην ομάδα. Ενώ πενθεί, ο Καθηγητής προσπαθεί να οργανώσει μια τολμηρή και επικίνδυνη απόδραση.

Το Στέμμα: Η Ασημίνα φοράει την τιάρα και γίνεται ο κακός χαμός στο χωριό

Καθήκον. Οικογένεια. Εξουσία. Μια νεαρή γυναίκα ηγείται μιας αυτοκρατορίας που αναζητά τη θέση της στον σύγχρονο κόσμο. Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται οι συγκρούσεις και οι έρωτες κατά τη βασιλεία της Ασημίνας Σταμίρη. η μεσαία αδελφή είναι η μεγάλη καρδιά της οικογένειας. Ένα γλυκό, θετικό και φωτεινό πλάσμα. Πάντα δοτική, αιώνια ρομαντική και πολύ ευαίσθητη εμπιστεύεται τους ανθρώπους και το καλό που υπάρχει μέσα τους. Σε αντίθεση  με τη μεγάλη της αδελφή, είναι αρκετά συντηρητική και φοβάται να υπερβεί τα όρια που το χωριό έχει θέσει στις γυναίκες. Η ζωή όμως θα τη φέρει αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Ερωτεύεται τον Νικηφόρο, τον μικρό αδερφό του Σέργιου Σεβαστού. Για τον έρωτα αυτό θα πρέπει να παλέψει και με την αδερφή της, Ελένη αλλά και με την οικογένειά του. Για την Ασημίνα, όμως, ο κακός δράκος στο δικό της παραμύθι δεν θα είναι άλλος από τη μικρή της αδελφή, Δρόσω. Η Ασημίνα είναι διχασμένη μεταξύ των βασιλικών καθηκόντων και της αγάπης για την αδελφή της. Η Βασίλισσα Ασημίνα είναι αντιμέτωπη με έναν κόσμο που αλλάζει γύρω της, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει ακέραια τη μοναρχία και το γάμο της. Η Ελισάβετ αποσύρεται στο σπίτι  εξαιτίας μιας δύσκολης εγκυμοσύνης. Με τη φυλάκιση της Ελένη, η Δρόσω ψάχνει παρηγοριά αλλού. Όμως, η εύθραυστη ψυχολογία της και η έλλειψη οικογενειακής στήριξης την κρατούν μακριά από την ευτυχία.

Δούκας, o Tiger King των Σεβαστών: Φόνοι, Χάος και Τρέλα

Ο ιδιοκτήτης ενός ζωολογικού κήπου βγαίνει εκτός ελέγχου. Δίπλα του μια σειρά εκκεντρικών χαρακτήρων όπως δολοφόνοι, με φόντο τον υπόκοσμο των εκτροφέων αιλουροειδών. Γνωρίστε τον Δούκα Σεβαστό, τον οπλοφόρο διαχειριστή πάρκου αιλουροειδών στο Διαφάνι. Κατηγορείται ότι πλήρωσε κάποιον για να δολοφονήσει τον αντίζηλό του, Κυπραίο. Είναι σκληρός, αδίστακτος και φιλόδοξος στα όρια του αμοραλισμού. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν έχει όρια και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει αυτό που θέλει. Δεν ξεχνά και δεν συγχωρεί. Πιστεύει πως με την πυγμή και τη φοβέρα θα πετύχει τους στόχους του. Από την αρχή θέλει να αποκτήσει τα χωράφια των τριών κοριτσιών και θα κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει. Μετά τον θάνατο του γιού του, Σέργιου, θα στραφεί με λύσσα εναντίον τους. Ο Δούκας δικάζεται και επιμένει ότι η ιστορία δεν τελείωσε. Παρακολουθείστε τον Εξωτικό Δούκα σε νέες περιπέτειες. Ο Δούκας προσπαθεί να ξαναπάρει τη θέση του μέσα στο σπίτι, ταράζοντας τις ισορροπίες, αλλά ο Νικηφόρος δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τόσο εύκολα όσα έχει φτιάξει αυτά τα χρόνια. Η Μυρσίνη προσπαθεί να πείσει τον Δούκα πως δεν είχε ποτέ σχέση με τον Κυπραίο. Η επίσκεψη του Δούκα στον Συνεταιρισμό και η πρώτη του συνάντηση με τον Μιλτιάδη, ύστερα από έξι χρόνια, θα φέρει μεγάλη αναστάτωση στα σπίτια των Σεβαστών. Ο Γραμματικός αθωώνει τον Δούκα και φέρνει αναστάτωση στο χωριό και τον Μιλτιάδη που αποφασίζει να αντιδράσει και να εισβάλλει στο σπίτι των Σεβαστών