Από χθες, έχει κατακλύσει το ίντερνετ ένας ακόμα σταθμός της αστυνομοκρατίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αυτή τη φορά έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ λογικής. Ένας 5χρονο παιδί τραυματίστηκε από γκλοπ αστυνομικού κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την προσαγωγή αντιεξουσιαστών στο Γαλάτσι. Πολλοί περιμέναμε ανυπόμονα μια απάντηση της αστυνομίας για το περιστατικό, ελπίζοντας να βγάλουμε κάποιο νόημα από μια είδηση που ξεπερνά κάθε δυστοπία.

Σύμφωνα με το Ethnos.gr, η αστυνομία αρνείται ότι χτύπησαν αστυνομικοί το παιδί, το οποίο βρισκόταν στο καφέ που εξελίχθηκε το περιστατικό, μαζί με τη γιαγιά και το αδερφάκι του.

Η απάντηση της αστυνομίας είναι πως το παιδί αντιμετώπισε πρόβλημα όντως, αλλά όχι λόγω χτυπήματος από αστυνομικό. Το ζήτημα προέκυψε επειδή το παιδί ένιωσε ερεθισμό στον λαιμό του από τα χημικά. Για τα πρακτικά, να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες η γιαγιά του μικρού επικοινώνησε με την αστυνομία αναφέροντας πως στο σημείο που έγιναν τα επεισόδια ήταν και η ίδια με τα δίδυμα εγγόνια της, ένα εκ των οποίων διαμαρτυρήθηκε για πόνο στο λαιμό του, που από ό,τι φαίνεται αποδίδεται στα χημικά.

Σε άλλα νέα, τα χτυπήματα διαψεύδονται και η εξήγηση ότι τα η –αχρείαστη- χρήση χημικών έβαλε σε κίνδυνο την υγεία ενός πεντάχρονου παιδιού που βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, δίνεται ως φυσιολογική. Σοβαρά τώρα, τι ζούμε;

Να θυμίσουμε πως χθες, ομάδα αστυνομικών επιτηρούσε αντιεξουσιαστές που είχαν προγραμματίσει αντι-συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο. Η συγκέντρωση οργανώθηκε ως απάντηση σε κάλεσμα ομάδας ακροδεξιών για πορεία στο κοιμητήριο του Νέου Ηρακλείου. Εν τέλει καμία από τις δυο συγκεντρώσεις δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο, όσοι εκ των αντιεξουαστών δε μετέβησαν στο Νέο Ηράκλειο, συγκεντρώθηκαν στο σταθμό Νέας Ιωνίας και στο Γαλάτσι. Εκεί, ξέσπασαν επεισόδια με τος αστυνομικούς, οι οποίοι τους περικύκλωσαν, μετατρέποντας μια καφετέρια σε θέατρο επιχειρήσεων.