Η ταπετσαρία του Γρηγόρη Πετράκου θα προτιμούσε να είναι κολλημένη σε κάποιο μπουντουάρ του Ντόναλντ Τράμπ, απ’ το να περάσει αυτό το εφιαλτικό 20λέπτο ως σκηνικό του ερευνητή/επιδημιολόγου/αρνητή της μάσκας/δημιουργού/παίκτη ριάλιτι. Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος άκουσε πολλά, κατάπιε τα περισσότερα αλλά κάποια δεν άντεξε και τα σχολίασε.

“Δεν είναι τόσο σοβαρό όσο δείχνει”

Και το Fame Story δεν ήταν τόσο σοβαρό, αλλά δεν είδα να έχεις πρόβλημα με αυτό. Βάλε μια μάσκα και βάζε το γαμόχερο σου μπροστά όταν βήχεις για όνομα του Θεού! Έχω ποτίσει μικρόβια.

“Αν δεν μας είχε πληροφορήσει κανείς ότι υπάρχει μια πανδημία, εμείς εδώ δεν θα είχαμε καταλάβει τίποτα”

Γρηγόρη, καλό είναι να παίρνουμε πληροφορίες από άλλους ανθρώπους. Είτε για να προλάβουμε κάποια πανδημία πχ, είτε γιατί αν ποτέ δεν παίρναμε καμιά πληροφορία από κανέναν τώρα θα φορούσαμε στην καλύτερη κάνα χιτώνα και θα φωνάζαμε “Ευοί! Ευάν!”. Για να μην σου πω δηλαδή οτι κι εσύ για την έρευνα που έκανες ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

“Εξαφανίστηκαν τα εμφράγματα και τα κρούσματα όλων των ειδών γρίπης με ένα μαγικό ραβδάκι”

Φτου σου γκίνια! Και χάσαμε τον παππού πέρυσι. Αμα δε σε θέλει γαμώ το κέρατο μου. Φέτος αν το πάθαινε θα ήταν μια χαρά. Καταραμένη γκαντεμιά!

 “Οι 600 δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής έβγαλαν μισό τρισ. δολάρια τις πρώτες 11 εβδομάδες της καραντίνας”

Ενώ την προηγούμενη πενταετία ας πούμε, ήταν ίσα βάρκα ίσα γυαλό τα παιδιά. Ξέρεις τι είναι πιο εναδιαφέρον αηδόνι μου; Οι ίδιοι 600 που αναφέρεις βγάζουν αρκετές χιλιάδες κάθε φορά που ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου. Τρομερό; 

“Για τους 30.000 θανάτους από καρκίνο στη χώρα δεν κλείσαμε τα περίπτερα. Ούτε απαγορεύσαμε τα τσιγάρα”  

Γιατί έχουν κάνει κάτι για τόσα εκατoμύρρια θανάτους Ελλήνων τα τελευταία 2,5 χιλιάδες χρόνια; Περίπου 100 εκατομύρρια Έλληνες θα ήμασταν τώρα αν δεν μας κυνηγούσαν τα παγκόσμια λόμπι. 

“Στη Μεγάλη Βρετανία είχαν την αξιοπρέπεια να αφαιρέσουν 10% από το σύνολο των θανάτων αναγνωρίζοντας ότι κατέγραψαν σαν θύματα κορωνοιού ακόμα και ανθρώπους που τους είχε χτυπήσει λεωφορείο”

Παραλύω,
τα φρένα τρίζουνε η κόρνα ουρλιάζει
διπλα μου περνάει ξυστά το λεωφορείο
και έχω στην σκέψη πως θα πρέπει κι άλλο χώρια σου να ζήσω
παραλύω

“Καλή λευτεριά” 

Καλές αποκριές, επικίνδυνε. Και για τη δημόσια υγεία και για το τραγούδι.