14 μελής ομάδα παραγωγής με συνοδεία γιατρού πέρασε μια εβδομάδα στη Σύρο. Αυτό δεν είναι είδηση. Γίνεται όμως τρομερό νέο με την προσθήκη μιας απλής λέξης. Netflix. Η μεγαλύτερη τηλεοπτική πλατφόρμα παγκοσμίως, με εκατομμύρια συνδρομητές σε πάνω από 190 χώρες βρέθηκε στο κυκλαδονήσι για να γυρίσει ντοκιμαντέρ για τη Συριανή γάτα. Την αλήτρα αδέσποτη γατούλα που συναντάς σε κάθε σοκάκι του νησιού.

Από τις 21 έως τις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στο νησί, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Σύρου στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη κάνω εικόνα τα πλάνα από την Πλατεία Μιούλη, το δημαρχείο του Τσίλλερ, τον Απόλλωνα και τα Βαπόρια. Έπος. Οι ιθύνοντες νόες πίσω από το ντοκιμαντέρ είναι οι Richard και Joan Bowell  που διατηρούν το God’s Little People Cat Rescue. Που πριν από δύο χρόνια έγινε θέμα στον Guardian και στην Telegraph εξαιτίας μιας αγγελίας εργασίας στο Facebook που ζητούσε έναν άνθρωπο να προσέχει 55 γάτες με αμοιβή και με μακροχρόνια σύμβαση εργασίας.

Τι θα δείτε στο ντοκιμαντέρ του Netflix; Στο ντοκιμαντέρ συμμετείχε και ο τοπικός κτηνίατρος, Μανώλης Βορίσης που σίγουρα θα ξέρει και την ιστορία της Marble

                Ανυπομονείτε για την παγκόσμια πρεμιέρα;