Λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, το ναρκοθηρευτικό πλοίο “Καλλιστώ” συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο γιατί άνθρωποι είμαστε και λάθη γίνονται. Άμεση ήταν η επιχείρηση διάσωσης του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού από το Λιμενικό. 2 μόλις μέλη του πληρώματος (από τα 27), τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρονται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μάθει πως ακριβώς συνέβη η σύγκρουση ή τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Γνωρίζουμε ότι το “Καλλιστώ” έβγαινε από τον ναύσταθμο και εκείνη τη στιγμή το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του. Η σύγκρουση δημιούργησε  και στα δύο πλοία υλικές ζημιές, ωστόσο το πλοίο του πολεμικού ναυτικού έχει υποστεί  σοβαρότερες ζημίες  και ρήγμα στην πρύμνη του που προκάλεσε εισροή υδάτων. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για να αποτραπεί η βύθισή του. Το φορτηγό πλοίο που έπεσε πάνω του φέρει πορτογαλική σημαία. Φήμες λένε ότι ότι ο καπετάνιος ακόμα δεν έχει χωνέψει εκείνη την κεφαλιά του Χαριστέα. 

Η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ: 

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Δείτε εδώ φωτογραφίες