Δεκαπέντε χρόνια πριν ο Άρης Σερβετάλης, ο Χρήστος Στέργιογλου, η Λίνα Σακκά, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Μάρκος Λεζές, ο Αργύρης Ξάφης, ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, η Ευαγγελία Σαμιωτάκη και η Πέγκυ Τρικαλιώτη πρωταγωνίστησαν σε μια ταινία που σκηνοθέτησε ο Άγγελος Φραντζής και υμνούσε τη νυχτερινή Αθήνα. Καλές εποχές.

Υπόθεση

Μια μαγική νύχτα στην Αθήνα. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ακούει στο γραφείο ένα παράξενο όνειρο με θέμα μια ληστεία που εμπλέκονται η Λίνα Σακκά και ο Άρης Σερβετάλης. Επιστρέφοντας στο σπίτι του, ανακαλύπτει ότι όλα τα υπάρχοντά του έχουν κλαπεί. Ο άνδρας απευθύνεται στην αστυνομία, όπου ένας έμπειρος αστυνόμος προσπαθεί με ανορθόδοξες μεθόδους να εξιχνιάσει την υπόθεση. Όσο περνάει η νύχτα το μυστήριο απλώνεται σιγά-σιγά σε όλη την πόλη. Οι ζωές τεσσάρων φαινομενικά ασχέτων μεταξύ τους ανθρώπων, συνδέονται μέσα από της ονειρικές διαδρομές του αφηγητή, και πλαισιώνονται από αρκετούς δευτερεύοντες χαρακτήρες.

Ένα παραμύθι μυστηρίου

Η φαντασία του θεατή πρέπει να βρίσκεται σε μια μόνιμη διέγερση. Η εικόνα να του προκαλεί νέους συνειρμούς. Οι ήρωες του ονείρου εμφανίζονται να έχουν τη δική τους υπόσταση, σε μια αλλόκοτη νύχτα, όπου μια πόρνη ανακαλύπτει ότι έχει μαγικές ικανότητες και μεταμορφώνει το μοναχικό άνδρα σε σκύλο. Ένα νεαρό ζευγάρι ερωτευμένων κλέβει τη φωνή μιας σοπράνο στη σκηνή της Όπερας. 

Λέξη κλειδί

“Στα όνειρα μου είμαι πάντα κάποιος άλλος”​

Γιατί να την δεις;

Γιατί η Αθήνα έχει κινηματογραφηθεί ως πόλη φάντασμα πολύ πριν τη πανδημική κρίση. Γιατί θα ήθελες να δεις μια ιστορία ερωτικής αναζήτησης, μια αντανάκλαση της Ωραίας Κοιμωμένης.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας ​

Μεγάλη διοργάνωση της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που φέτος κλείνει τα 11, ό,τι πιο φρέσκο και ρηξικέλευθο συμβαίνει στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Δες την ταινία απόψε. Στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ θα βρείτε τα πάντα για την διοργάνωση.