Οι Flaming Lips πριν λίγες μέρες μας χάρισαν ένα preview των συναυλιών του μέλλοντος, από την Οκλαχόμα, που ποτέ δε ζητήσαμε. Το συγκρότημα έκανε το live του μέσα σε πλαστικές φούσκες. Το θέμα είναι πως και το κοινό κάπως έτσι την απόλαυσε. Ναι, μέσα σε πλαστικές φούσκες.

Σουρεάλ; ΟΚ, όχι περισσότερο από το ίδιο το 2020.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yessss!!! Last night at @criterionokc !!! Thank you ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wayne Coyne (@waynecoyne5) στις

Η μπάντα φαίνεται να πιστεύει πως αυτός θα ήταν ένας ιδανικός τρόπος να πραγματοποιούνται οι συναυλίες εν μέσω πανδημίας και χωρίς να μπαίνει σε ρίσκο η ζωή των μουσικόφιλων. Οι ίδιοι δήλωσαν πως αυτή ήταν μια ιδέα που ζύμωναν στο μυαλό τους για αρκετό καιρό και σχεδόν από την αρχή της πανδημίας.

«Νομίζω ότι είναι ένα είδος διλήμματος που έχουμε μέσα σ’ αυτό, δηλαδή περιμένουμε τα πάντα να επιστρέψουν στο φυσιολογικό ή αρχίζουμε να κάνουμε σενάρια για το πώς θα είναι το μέλλον; Ποιο είναι το μέλλον της live μουσικής;», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο frontman, Wayne Coyne.

For the record, να αναφέρουμε πως το concept με τις φούσκες δεν είναι και τόσο καινούργιο για το συγκρότημα. Τις προάλλες έκαναν ακριβώς το ίδιο σε εμφάνισή τους στην εκπομπή του Jimmy Fallon, ωστόσο τα έφερε έτσι η πανδημία της Covid-19 που φάνηκε και εξαιρετικά χρήσιμο για να ενσωματώσει το social distancing στην πραγματικότητα μιας συναυλίας σε πραγματικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση, οι Flaming Lips δεν εναπόθεσαν όλες τις ελπίδες τους αποκλειστικά στις φούσκες. Είχε ζητηθεί από τους θεατές να φορούν μάσκα ούτως ή άλλως και να τηρούν τις κατάλληλες αποστάσεις, όταν βρίσκονται εκτός φούσκας. Στο μεταξύ, ένιωσαν και την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν πως μέσα στη φούσκα μπορεί κανείς να αναπνέει κανονικότατα, τουλάχιστον για δυο ώρες. Το θέμα είναι πως το κοινό φαίνεται να το απόλαυσε ιδιαίτερα, όπως και ο frontman που σχολίασε σχετικά με την ασφάλεια και την επιτυχία του εγχειρήματος: «Μου αρέσει όπως φαίνεται, γιατί μπορείς να ενθουσιαστείς όσο θέλεις, μπορείς να φωνάξεις όσο θέλεις, απλά δεν μπορείς να μολύνεις τον άνθρωπο δίπλα σου, ό,τι και να ξεχνάς, όσο ενθουσιασμένος και αν είσαι».