Στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση του στρατεύματος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, προανήγγειλε την αύξηση της θητείας στον Στρατό ξηράς κατά 3 μήνες. Πριν 20 μέρες περίπου είχαμε κάνει ένα poll στο Instagram σχετικά με αυτό το θέμα και ρωτήσαμε τη γνώμη της κοινότητας του Provocteur. Να πέσει η κάρτα, παρακαλώ:

Σαφές το αποτέλεσμα και το μήνυμα. Προχωράμε. 

Το ελληνικό κράτος, ωστόσο, θεωρεί ότι οι 9 μήνες που μας καλεί να μην κάνουμε απολύτως τίποτα να υπηρετήσουμε την πατρίδα δεν αρκούν και πρέπει να γίνουν 12. Τι θα μπορούσες όμως να κάνεις αυτούς 3 μήνες και να είναι πιο εποικοδομητικό από το να βαράς σκοπέτα και να ακούς (και να αραδιάζεις) ασύστολα ψεύδη;

Κοίτα το ταβάνι

Ακριβώς αυτό. 3 ολόκληρους μήνες. Διάλεξε ένα δωμάτιο του σπιτιού και κοίτα το για 3 συνεχόμενους μήνες. Θα ανακαλύψεις τα όρια σου, θα εκτιμήσεις την ανθρώπινη επαφή, ίσως ανακαλύψεις και κάποιο νεο θεώρημα στα μαθηματικά. Στην χειρότερη θα καταλάβεις από που προέρχεται η υγρασία. Σίγουρα πάντως κάτι καλύτερο θα βγει από το να γυαλίζεις τις αρβύλες σου.

Πήγαινε σε ένα κινηματογράφο και κοίτα τη μηχανή του ποπ κορν

Διάλεξε τον αγαπημένο σου χώρο, βάλε άνετη ενδυμασία, πήγαινε πιάσε μια θεσούλα μπροστά από το κυλικείο και παρακολούθησε σταθερά τα ποπ κορν να σκάνε ένα ένα. ίσως φανεί δ΄συκολο τον πρώτο μήνα, αλλα συνηθίζεται. Μετά τις πρώτες μέρες προσαρμογής μπορείς να ανεβάσεις λίγο το τσάλεντζ και να αρχίσεις να μετράς πόσα ποπ κορν σκάνε ημερησίως. Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις και τα δικά σου αν θέλεις, αλλά αυτό είναι εξ ορισμού πιο κουρσατικό από τρεις επιπλέον μήνες θητείας.

Βγες στη Μεσογείων και παρακολούθησε τα αυτοκίνητα  

Διαλεξε ένα ύψος στη Μεσογείων που να σε βολεύει, πιασε μια καλή και ασφαλή θέση στο πεζοδρόμιο, πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και σημείωνε τις πινακίδες, μόνο τους αριθμούς όχι τα γράμματα. Στους 4ψηφιους κωδικους υπάρχουν 10.000 διαφορετικοί πιθανοί συνδυασμοί, Πολλοί πιθανό σε 3 μήνες να τους βρεις όλους. Με αυτόν τον τρόπο θα ξετρύψεις λίγο στα μαθηματικά, θα αυξήσεις την παρατηρητικότητα σου άσε που μπορεί να έχεις κάποιο φλερτ! Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να σου κάνουν και περιοριστικά μέτρα αλλά άνθρωποι είμαστε. Θα τους εξηγήσεις και θα την αποσύρουν. Μπορεί και όχι. 

Παρακολούθησε όλα τα συνέδρια του ΚΚΕ

Μόλις 19, 4ήμερα (τα περισσότερα) συνεδριάκια έχει κάνει το ΚΚΕ. Αν βάλεις και τα 3 έκτακτα που έχει κάνει το κόμμα στα 100 χρόνια ιστορίας του, πάμε στα 22. Κάποια θα τα βρεις σε βίντεο, ενώ άλλα θα πρέπει να ψάξεις για να τα διαβάσεις. Ξεκίνα από τώρα. Ίσως να μην φτάνουν οι 3 μήνες. Μετά από αυτή την εκπαίδευση θα είσαι έτοιμος να οργώσεις όλα τα κάμπινγκ της χώρας και γράψεις τη δική σου ιστορία.