«Λόγοι εύκολα κατανοητοί με οδηγούν στην διακοπή της εκδόσεως της Εφημερίδας Χρυσή Αυγή, μετά από 27 χρόνια» έγραψε στην επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας της εγκληματικής πλέον (και επίσημα) οργάνωσης ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ανακοινώνοντας το κλείσιμο της κομματικής εφημερίδας.

Η ίδρυση της ΧΑ έγινε τον Ιανουάριο του 1993, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα κυκλοφόρησε και το πρώτο φύλλο της εφημερίδας. Στις 7 Οκτωβρίου –τη μέρα που κρίθηκαν ένοχοι 57 από τους 68 κατηγορουμένους- κυκλοφόρησε το τελευταίο, και μια εβδομάδα μετά την καταδικαστική απόφαση ανακοινώνεται και το οριστικό κλείσιμο της εφημερίδας.

Η εφημερίδα προπαγάνδιζε τις θέσεις του κόμματος, έχοντας δημοσιεύσει ουκ ολίγα προβληματικά κείμενα. “Ο πρώτος της τίτλος ήταν ‘ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ’ και ο τελευταίος (προφητικός ίσως;) ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ”, αναφέρει ο Μιχαλολιάκος, στη σχετική ανακοίνωση για την αναστολή της λειτουργίας της. 

«Λόγοι εύκολα κατανοητοί με οδηγούν στην διακοπή της εκδόσεως της Εφημερίδας “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, μετά από 27 χρόνια. Δεκάδες χιλιάδες σελίδες και εκατομμύρια λέξεις στην υπηρεσία της Αιώνιας Ιδέας του Ελληνισμού μέσα από τις σελίδες αυτής της εφημερίδας αποτελούν και ένα ορόσημο για το Μέλλον.

Ένα Μέλλον, που κανένας δεν το ξέρει και γι’ αυτό κάποιοι δεν πρέπει ούτε να ελπίζουν, ούτε να απελπίζονται και να θυμηθούμε τον Καζαντζάκη, να θυμόμαστε ότι σημασία δεν έχει το εάν νικάμε ή χάνουμε, και καμιά φορά μια ήττα είναι πιο σπουδαία από την νίκη, αλλά το να πολεμάμε».

Με αυτό κλείνει το άρθρο-ανακοίνωση, μέσα στο οποίο αναφέρονται όροι όπως “κόκκινη χούντα”, “ψευδοδημοκρατία” και “ορφανά του Μαρξ”.