Το Nimbin της Αυστραλίας έχει γίνει γνωστό κυρίως για το φεστιβάλ-απάντηση στο Woodstock που φιλοξένησε το 1973, το Aquarius Festival. Σήμερα επανέρχεται με την ιδιότητα του μέρους όπου παράγονται φέρετρα από κάνναβη.

Πρόκειται για φέρετρα φτιαγμένα από συμπιεσμένο πολτό κλωστικής—βιομηχανικής κάνναβης, με πάχος 19 χιλιοστά και επένδυση με λαβές από σχοινί κάνναβης. Σύμφωνα με το ελληνικό περιοδικό για την κουλτούρα της κάνναβης, “You May Say, η τιμή τους κυμαίνεται από 750 μέχρι και 900 δολάρια Αυστραλίας, ενώ περιλαμβάνουν και χρωματιστή διακόσμηση.

Καμία επιχείρηση δεν προχωράει, αν ο ιδιοκτήτης της δεν την πιστέψει στο 100%. Για αυτό μάλλον ο κατασκευαστής αυτών των φέρετρων, που έχει πάρει τη διαφήμιση προσωπικά, φωτογραφίζεται μέσα σε αυτά.

Ο Michael Balderstone, πρόεδρος της Hemp Embassy, μιας οργάνωσης με στόχο την εκπαίδευση σχετικά με τα οφέλη της κάνναβης, που διαθέτει και κατάστημα, δήλωσε πως έχει ήδη τρία έτοιμα φέρετρα κάνναβης, συμπληρώνοντας πως χρειάζεται μια μέρα για να φτιάξει ένα. Τα χαρακτήρισε μάλιστα και πολύ δημοφιλή, μοιραζόμενος και το γεγονός πως ο πατέρας του τα εγκρίνει επίσης.

Απορείς τι μπορείς να κάνεις ένα φέρετρο κάνναβης μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα που θα το χρειαστείς; (Χτυπήσαμε ξύλο, προχωράμε). Ο Balderstone έχει την απάντηση και σε αυτό: μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως ντουλάπι για τη σκούπα, ως κανό ή ως ντουλάπι για τα βιβλία σου.