Δεν παίρνεις τα γράμματα; Δεν μπορείς να μπεις σε Mood διαβάσματος για να περάσεις σε μια σχολή; Είσαι πιο αθλητικός τύπος αλλά ΤΕΦΑ έχουν φτάσει σε μόρια τις Ιατρικές σχολές; Μην σκας φίλε μου! Υπάρχει λύση! Το πανεπιστήμιο Mie που βρίσκεται στην Iga της Ιαπωνίας, είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο που σε βγάζει νίντζα με πτυχίο και λειτουργεί από το 2018!

Η Iga βρίσκεται πάνω σε ένα βουνό της Ιαπωνίας και είναι γνωστή νιντζομάνα. Ιστορικά οι καλύτεροι νίντζα ζούσαν στην όμορφη ορεινή πόλη της Ιαπωνίας και οι άνθρωποι του πανεπιστημίου Mie εκμεταλλεύτηκαν αυτή την παράδοση και θέλησαν να δώσουν τα φώτα τους στο ευρύ κοινό. 

Για να γίνεις δεκτός στο πανεπιστήμιο πρέπει να περάσεις ένα τεστ για την ιστορία της Ιαπωνίας και ένα reading test για την ιστορία των νίντζα. Δεκτοί γίνονται μόνο 3 μαθητές τον χρόνο γι’ αυτό πρέπει να πας καλά προετοιμασμένος. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα χελωνονιντζάκια αν είσαι νιντζιακά αναλφάβητος και επειτα να εμβαθύνεις παρακολουθώντας τον “Πανίσχυρο μεγιστάνα των Νίντζα” (γιατί πάντα ως έθνος έχουμε να πούμε κάτι ακόμα και για τους πολεμιστές άλλων πολιτισμών). Τι εννοείς δεν ξέρεις ποιος είναι ο “Πανίσχυρος μεγιστάνας των Νίντζα”. Πάρε μια ιδέα εδώ:

Ο γνωστός νιντζολόγος Yuji Yamada, που τυγχάνει να διδάσκει και στο πανεπιστήμιο, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αιτήσεων από όλους τους καμένους, από όλο τον κόσμο, μας προειδοποιεί ότι πρόκειται για μια σχολή που ναι μεν θα μάθεις τα πάντα γύρω από τους νίντζα αλλά δεν θα γίνεις κίολας. Αυτό ωστόσο αν θέλουμε το πιστεύουμε!

Ο Genichi Mitsuhashi, o πρώτος απόφοιτος της σχολής, ο πρώτος νίντζα με δίπλωμα δηλαδή, είπε στους Times της Ιαπωνίας ότι έμαθε πάρα πολλά πράγματα στη σχολή γύρω από τις πολεμικές τέχνες και τη φιλοσοφία των νίντζα και άνοιξε και δικό του dojo μάλιστα.

Αν το λέει η περδικούλα σου και το αντέχεις οικονομικά, από εμάς είναι ένα τεράστιο ναι. Ούτως ή άλλως και εδώ να τελειώσεις μια σχολή, κατά πάσα πιθανότητα κάτι άλλο θα κάνεις στη ζωή σου!