Αν νόμιζες πως η διαδικασία αναζήτησης αγίων είναι ελληνική υπόθεση και η ελληνική εκκλησία τέλος πάντων την έχει πάρει προσωπικά, κάνεις λάθος. Σε άλλα νέα, ένας 15χρονος κέρδισε τον τίτλο του Patron Saint of the Internet από τον ίδιο τον Πάπα. Για τον 15χρονο, δηλαδή, δύο πράγματα πρέπει να ξέρεις. Βασικά τρία. Είναι νεκρός, ήταν expert των υπολογιστών και… πλέον είναι άγιος. Ευλόγησον.

Ο Carlo Acutis πέθανε από λευχαιμία το 2006 και αφού ο Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας θεώρησε πως ο μικρός ήδη έκανε το πρώτο του θαύμα, αποφάσισε να τον ορίσει ως άγιο. Στο μεταξύ, ο μικρός είχε ήδη κερδίσει την προσοχή της εκκλησία από τα 11 του χρόνια, όταν δημιούργησε ένα site για θαύματα.

Σύμφωνα με το Insider, ο Πάπας Francis ως τώρα αναφερόταν στον νεαρό αυτό άγιο ως έναν έφηβο που προσπαθεί να επικοινωνήσει αξίες και ομορφιά. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, αναβάθμισε τη δήλωσή του σε: «χρησιμοποιούσε το internet στην υπηρεσία του Ευαγγελίου, για να φτάσει σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται».

https://twitter.com/hashtag/CarloAcutis?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Προς το παρόν, ο 15χρονος έχει περάσει τη διαδικασία της ευλόγησης, πρακτικά το πρώτο βήμα πριν την αγιοποίηση. Τι σημαίνει θα αναρωτιέσαι. Ή και όχι. Δεν πειράζει, θα μάθεις. Η ευλόγηση σημαίνει πως ένα άτομο έχει μπει στον παράδεισο και τώρα μπορεί να καθοδηγήσει όσους προσεύχονται σε εκείνο. (ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ;). Η ευλόγηση του Carlo στο μεταξύ είχε αποφασιστεί ήδη από τον Ιούνιο, μιας και υποτίθεται πως έκανε το πρώτο του θαύμα τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τον Πάπα, ένα επτάχρονο αγόρι στη Βραζιλία θεραπεύτηκε από μια σπάνια ασθένεια του παγκρέατος αφού προσευχήθηκε στον Acutis και ήρθε σε επαφή με ένα μπλουζάκι του. (ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ;)

Έχεις άγχος για το πότε θα γίνει άγιος ο Acutis; Ούτε εμείς. Αλλά ξέρουμε πως χρειάζονται δυο θαύματα για να γίνει κανείς άγιος της καθολικής εκκλησίας. Άρα είμαστε σε αναμονή για το επόμενο. Αυτό. Συνέχισε ό,τι έκανες.