Ηλεκτρικά ταξί θα φέρει στη ζωή μας το 2021 σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης Taxiway, Θεόδωρο Σταυρίδη. Συγκεκριμένα δήλωσε “Από τις αρχές του επόμενου έτους θα δούμε πολλά ηλεκτρικά ταξί να κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ελπίζω να ξεπεράσουμε το 50% ως ποσοστό αυτών των οδηγών που θα επιλέξουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα. Είναι σημαντικό εκτός των άλλων να έχουμε καθαρότερες και ήσυχες πόλεις”.

Ο αγαπημένος μας κλάδος βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική αλλαγή και ήδη τα γραφικόμετρα έχουν αρχίσει και γράφουνε.

1) “Εμείς δώσαμε τεχνογνωσία στον Iron man” 

Ο φανατικός υποστηρικτής του κλάδου θα ενσωματώσει γρήγορα την καινούργια πραγματικότητα  και θα την υπερασπίζεται παντού. Ατάκες όπως “Είναι ειδικά ηλεκτρικά αυτά τα έχουμε δώσει και στους ξένους” θα έχουν σίγουρα την τιμητική τους. Στα πλαίσια αυτής της καινούργιας Ecofriendly πραγματικότητας, ο συγκεκριμένος τύπος οδηγού θα κόψει και το κλασικό φραπεδάκι και θα το αντικαταστήσει με vegan εσπρεσάκι. Επίσης αλλάζουν και μουσικές επιλογές. Από τα βαριά λαϊκά στο dirty fm, θα έχει έτοιμη playlist με κάποιον ενναλακτικό καλλιτέχνη που παίζει φανκ αλτ λάιτ ροκ.

2) “Το αμάξι έχει τέτοια ενέργεια που φωτίζει τη Θεσσαλονίκη σε μπλακ – άουτ”

Ο οδηγός που έχει ψύχωση με το αυτοκίνητο του. Ιδανικά θα έπρεπε να είναι μηχανικός στη φόρμουλα 1 καθώς ξέρει λεπτομέρειες που δεν γνωρίζει ούτε ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Παλιά ανέβαζε άλογα, πλέον θα ανεβάζει τα βατ στη μπαταρία με ευκολία που θα ζήλευε ο Τέσλα.

3) “Έχω πάει με μια φόρτιση Γερμανία και πίσω” 

Μια κατηγορία οδηγών που έχει μια τάση στην υπερβολή. Εντάξει αν όλη μέρα είσαι πίσω από ένα τιμόνι κάπου έχεις ανάγκη να τα πεις ε και όταν βρίσκεις να τα πεις τα λες λίγο παραπάνω. Συμβαίνει. Το κακό εδώ ξεκινά αν πέσει σε γνώστη πελάτη που θα του πει “Μα μια φόρτιση φτάνει για 3,5 ώρες ταξίδι”. Όχι ότι θα αισθανθεί άβολα, ίσα ίσα, θα σου εξηγήσει πως γίνεται το Αθήνα – Μόναχο σε 3,5 ώρες.

4) “Τα φοβάμαι τα διαόλια μην εκραγούν”

Τυπικός αρνητής. Τα ίδια έκανε όταν από βενζίνη πήγαν σε diesel. Ορκίζεται ότι έχει περάσει λίγο ρεύμα στον οργανισμό του και ότι πλέον μπαίνει μέσα στο δωμάτιο και ανάβουν τα φώτα μόνα τους ή ότι φωσφορίζει καμιά φορά τα βράδια. Κάπως τα συνδέει κιόλας με ένα γενικότερο σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων οδηγών ταξί αλλά κανείς δεν έχει καταλάβει ποτέ την ακριβή σύνδεση.