Ο Λαγός, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τα ελαφρυντικά, απηύθυνε τον λόγο στην Εισαγγελέα -λογικά αφού κατάλαβε πως τα ελαφρυντικά που ζήτησε ουδεμία βάση δε θα βρουν στη δικαιοσύνη- κατηγορώντας τη ότι μεροληπτεί εναντίον τους.

Σε αυτόν τον πληθυντικό έμεινε η Εισαγγελέας, η οποία τον ρώτησε σε ποιος αναφέρεται και ποιους εκπροσωπεί. Τον ίδιο η όλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από την οποία είχε αποκοπεί ο μέχρι πριν λίγες μέρες ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Οι πληροφορίες λένε πως ο Λαγός έφυγε από το δικαστήριο, αφού οι κατηγορίες του βρήκαν τοίχο, και διόρισε ως συνήγορό του τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, γνωστό για τις απόψεις του. Ο κύριος Πλεύρης δέχεται με άνεση τον χαρακτηρισμό «φασίστας», ενώ έχει αρνηθεί ουκ ολίγες φορές το Ολοκαύτωμα ως γεγονός.

Ο πατέρας του Θανάση Πλεύρη, σύμφωνα με τον Λαγό, αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία στο δικαστήριο πως έχει καταπατηθεί το «τεκμήριο της αθωότητας» του εντολέα του. Στο μεταξύ ήδη, έχει κάνει δηλώσεις όπως:

“Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν είναι ποινική πράξις. Δεν υπάρχει νόμος. Θα δεχόμουν να τους εκτελούσατε. Προτιμώ αυτό, από προειλημμένες αποφάσεις”

ή

“Ερχόμενος στο δικαστήριο ενόμισα ότι έρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επαναστάσεως. Όπου υπήρχαν πλήθη έξω από τις αίθουσες και αποδοκίμαζαν. Ελπίζω το δικαστήριο να εγγυηθεί τη σωματική μου ακεραιότητα.”